Târgu-Jiu: Cartier de locuinţe în locul Unităţii Militare 1059

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patrimoniul municipiul Târgu-Jiu se va mări cu încă 12 hectare de teren intravilan şi clădiri. În schimbul terenului, 30 la sută din locuinţele construite vor fi alocate personalului Ministerului Apărării Naţionale din Garnizoana Târgu-Jiu.

Cazarma 1059, compusă din construcţii şi teren aferent, este situată în zona Narciselor din Târgu-Jiu. După acordul dat de Ministerul Apărării Naţionale, urmează ca hotărârea să treacă şi prin comisia Guvernului, iar apoi imobilul va deveni proprietate publică a Primăriei Târgu-Jiu. Aici se vor construi noi locuinţe şi obiective sociale, printre care o staţie de tratare a apei, drumuri de acces, reţele de utilităţi publice, gradiniţe şi spaţii de agrement.


Schimb pe schimb


 Obţinerea terenului este de un real folos comunităţii, mai ales că în zonă s-au construit deja locuinţe sociale, s-au alocat terenuri tinerilor pentru construcţia caselor şi urmează realizarea a 24 de blocuri ANL. Odată cu preluarea imobilului, se va face legătura între strada Narciselor şi cartierul nou construit. Pentru a putea beneficia de acest imobil, reprezentanţii primăriei sunt obligaţi să acorde 30 la sută din locuinţele realizate personalului din Garnizoana Târgu-Jiu, în maxim trei ani de la preluarea imobilului. „În cazul cazarmei 1059, după completarea documentaţiei cerute de Ministerul Apărarii Naţionale, urmează adoptarea Hotărârii de Guvern, în vederea trecerii cu titlu gratuit a imobilului în domeniul public al municipiului. Întregirea patrimoniului cu imobilul respectiv va asigura posibilitatea dezvoltării urbanistice a zonei, deja conturată, în condiţiile în care municipiul Târgu-Jiu nu dispune de suprafaţe destinate construirii de locuinţe şi conduce la scăderea costurilor determinate de racordarea la utilităţile publice“, a precizat directorul Administraţiei Publice Locale, Grigore Jianu.


Demersuri pentru un alt spaţiu


Un alt spaţiu pentru care primăria face demersuri de aproape cinci ani aparţine Cazarmei 341, situată în Calea Bucureşti. Municipalitatea a solicitat terenul liber şi unele corpuri de clădiri izolate şi nefolosite, însă ministerul nu şi-a dat încă acordul pentru preluarea spaţiului. Terenul ar urma să fie folosit pentru extinderea cimitirului şi construirea de locuinţe.


Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite