Târgu-Jiu: Britanici, olandezi, belgieni şi elveţieni învaţă dansuri populare gorjeneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Europenii vor învăţa sârbe şi hore gorjeneşti
Europenii vor învăţa sârbe şi hore gorjeneşti

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Gorj împreună cu Fundaţia „Doina“ din Rotterdam organizează în perioada 17 - 22 octombrie 2010 cea de-a III-a ediţie a „Cursurilor de dans popular gorjenesc“.

Grupul internaţional este format din 11 persoane venite din mai multe ţări europene  pentru a învăţa dansurile, obiceiurile şi tradiţiile gorjeneşti. Astfel, tineri din Olanda, Marea Britanie, Elveţia, Germania şi Belgia vor participa începând de azi şi până vineri 22 octombrie la un curs de dans tradiţional gorjenesc. Cursul este  susţinut de Iulian Malea, maestru-coregraf al Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj.
Acţiunea va începe astăzi la Băleşti şi va continua mâine la Polovragi, Baia de Fier, Novaci şi Crasna, marţi la Şcoala Populară de Artă Târgu-Jiu şi la Ansamblul „Doina Gorjului“, miercuri şi joi la Bâlta şi Târgu-Cărbuneşti, iar vineri la Târgu-Jiu. În aceste localităţi vor avea loc spectacole şi cursuri de dans popular. „Azi ne-am dat întâlnire în jurul orelor 17.00 în faţa Primăriei Băleşti. Mâine vom avea de parcurs un traseu mai lung. Dimineaţa au loc cursurile de dans, iar după-amiază cursanţii vor avea ocazia să viziteze atelierele de ceramic din Horezu, Mănăstirea Polovragi şi Peştera Muierilor din Baia de Fier“, a declarat Iulian Malea. În ultima zi a cursurilor europenii vor primi diploma care să ateste efectuarea acestui stagiu de pregătire.
Tinerii din Europa vor viziona o serie de spectacole susţinute de Ansamblurile:  „Doina Gorjului“, ,„Brâuleţul“ din Băleşti, „Ciobănaşul“ din Crasna, „Maria Apostol“ din Bâlta şi „Gilortul“ din Târgu-Cărbuneşti.


Târgu-JiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite