Târgu-Jiu: Andreea Andronache, eleva premiată pe scenă şi la orientare sportivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Talentată la dansurile populare şi la cele moderne deopotrivă, este îndrăgostită de drumeţii şi de natură şi se numără printre cei mai activi membri ai Asociaţiei Hai-Hui.

De o energie debordantă, Andreea nu lasă să treacă niciun minut în care n-a făcut ceva util pentru ea şi cei din jur. Atunci când nu urcă pe scenă, să-şi arate priceperea la jocurile populare, la care se pregăteşte din primul an de liceu, merge la Palatul Copiilor din Târgu-Jiu, unde ia lecţii de dansuri moderne.

Aplaudată la festivaluri

„În clasa a IX-a am urmat un curs de dansuri populare şi de atunci fac parte din Ansamblul Profesionist Doina Gorjului. Simultan, m-am înscris şi la dansuri moderne. Dedic două zile pe săptămână pentru fiecare dintre ele. La Palatul Copiilor se ocupă de mine doamna profesoară Claudia Mălăescu, iar la Doina Gorjului - domnul Marian Stelea. Am participat la mai multe festivaluri cu ansamblul şi am obţinut premii. Chiar acum ne pregătim pentru un alt concurs, de la Cluj“, mărturiseşte târgujianca. Dintre toate dansurile pe care le-a învăţat, cel ţigănesc i se pare cel mai dificil: „Are paşii sofisticaţi, îţi ia mult timp să-i stăpâneşti.“

Andreea mărturiseşte că este atrasă şi de călătorii, de la o vârstă fragedă. „De mică mergeam prin mai toată ţara, nu lipseam din nicio excursie. În Maramureş mi se pare fascinant, aş merge acolo în fiecare vacanţă. Şi aşezările, şi modul în care eşti primit, totul este deosebit“, spune eleva.
Pasiunea pentru drumeţii a făcut-o să se înscrie apoi în Asociaţia pentru Turism, Sport şi Ecologie Hai-Hui din Târgu-Jiu. „Am fost încântată de ce am găsit aici. Mai întâi m-am orientat către cros. Am luat parte la competiţii şi am reuşit de mai multe ori să obţin premiul II. Apoi am descoperit că îmi plac radiogoniometria şi orientarea sportivă. Cum în perioada următoare suntem în vacanţă şi n-o să mai avem nici spectacole de dansuri, până în septembrie mă voi dedica mai mult activităţilor derulate de Asociaţia Hai-Hui.

Cel mai recent eveniment la care am luat parte este crosul de pe Sohodol, desfăşurat sub sloganul «Veniţi cu noi să ocrotim natura»“, precizează tânăra.

„Nu lasă nimic nerezolvat“

Anul acesta, în luna aprilie, a ocupat locul III la Concursul de radiogoniometrie şi orientare sportivă Cupa Păcălelilor, competiţie desfăşurată în Parcul Central Constantin Brâncuşi. Reprezentanţii asociaţiei din care face parte au numai cuvinte de laudă când vine vorba de Andreea Andronache.
„Îi plac sportul, natura şi ecologia şi chiar se implică în toate activităţile. Se ocupă şi de încheierea de parteneriate. Are multă energie şi nu lasă nimic nerezolvat, indiferent că merge să discute cu prefectul sau cu oricine altcineva“, a declarat Ionuţ Negomireanu, coordonatorul Asociaţiei pentru Turism, Sport şi Ecologie Hai-Hui.

De cât timp faci parte din Asociaţia Hai-Hui?
De doi ani. A venit un reprezentant la şcoală şi ne-a spus cu ce se ocupă ea, ce avem de câştigat şi ce trebuie să facem, iar eu am fost încântată şi am acceptat pe loc. În acest timp, am fost la diverse concursuri, am luat lecţii de alpinism şi de orientare, cu busola şi harta, iar eu, la rândul meu, i-am învăţat şi pe alţii.

Cum ţi s-a părut viaţa de sportiv?
Foarte frumoasă. În clasa a V-a, la Şcoala Generală Constantin Brâncuşi, doamna profesoară de sport Maria Vijulan a format o echipă de handbal şi m-a cooptat şi pe mine, ca pivot. Mergeam la diverse competiţii şi am câştigat multe meciuri. Mai joc handbal chiar şi acum, la şcoală.


Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite