Sute de tone de peturi, în lacul de acumulare din Târgu Jiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deşeurile vin din judeţul vecin
Deşeurile vin din judeţul vecin

O poluare de mari proporţii la cele două baraje hidroenergetice din municipiul Târgu Jiu s-a produs în această dimineaţă, ca urmare a debitului puternic al Jiului.

Sute de tone de gunoaie, în special peturi, au ajuns în lacul de acumulare. Hidrocentralele au avut probleme din cauza cantităţilor mari de aluviuni. Lucrătorii Sistemul de Gospodărire a Apelor Gorj şi cei de la Hidroelectrica au intervenit de la primele ore ale dimineţii pentru îndepărtare deşeurilor. „Am fost atenţionaţi şi toată lumea era în dispozitiv. În acastă dimineaţă au venit sute de tone de gunoaie, în special peturi, de la Petroşani. În urmă cu două luni, am făcut igienizarea cursului de apă de la Polatişte până la Bumbeşti Jiu. Explicaţia este doar că aceste gunoaie vin dinspre oraşele Livezeni, Uricani şi Petroşani. La noi, la priză, nu trebuie să ajungă apă cu peturi, pentu că deservim termocentralele Rovinari şi Turceni. Trebuie să ajungă apă brută, dar nu într-un asemenea hal“, a declarat Teodor Popescu.

A fost sesizată Garda de Mediu

În acest caz de poluare, conducerea Sistemului de Gospodărire a Apelor a sesizat Garda de Mediu şi Prefectura Gorj. De asemenea, începând din săptămâna viitoare vor fi efectuate verificări la primăriile localităţilor din Gorj. „Ne propusesem să efectuam lucrări de igienizare a cursurilor de apă. Ne propusesem ca de luni să meargă două echipe formate din reprezentanţi ai Prefecturii, Gărzii de Mediu, Agenţiei pentru Protecţia Mediului, precum şi ai Sistemului de Gospodărire a Apelorca să constatăm măsurile care au fost luate de autorităţile locale. Populaţia nu este conştientă de pericolul care există şi aruncă la întâmplare“, a spus Teodor Popescu.
 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite