Spitalele din Gorj se golesc de pacienţi cu COVID-19. Rata de infectare este cea mai scăzută din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Numărul pacienţilor din Gorj internaţi cu COVID-1 s-a redus considerabil
Numărul pacienţilor din Gorj internaţi cu COVID-1 s-a redus considerabil

Numărul pacienţilor cu COVID-19 internaţi în spitalele din judeţului Gorj s-a redus semnificativ,  în momentul de faţă.

Cea mai mare parte a paturilor spitalelor din judeţul Gorj destinate pacienţilor cu COVID-19 sunt goale. 

Astfel, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu mai sunt internate 26 de persoane, în condiţiile în care numărul de paturi disponibile este de 74. Şi la Terapie Intensivă, situaţia s-a îmbunătăţit. În prezent sunt nouă pacienţi internaţi pe cele 12 paturi puse la dispoziţie.

Şi la Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu“ din Dobriţa mai sunt internaţi puţini pacienţi. Aici se mai află 17 persoane cu COVID-19, în condiţiile în care în cadrul acestei unităţi medicale sunt puse la dispoziţie 65 de paturi pentru bolnavii care s-au infectat cu noul coronavirus.

„A scăzut în ultima perioadă numărul pacienţilor internaţi. În urmă cu o lună şi jumătate, toate paturile erau ocupate, Noi tratăm cazuri uşoare şi medii. Nu avem paturi de terapie intensivă“, a spus Ion Ciochină, managerul Spitalului Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu“ din Dobriţa.

Aproape toate localităţile din Gorj sunt în scenariul verde

Rata de infectare la nivelul judeţului Gorj era ieri de 0,91 de cazuri la 1.000 de locuitori, cea mai scăzută de la nivel naţional. 63 de localităţi din cele 70 se aflau în scenariul verde.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite