Situaţie alarmantă la Târgu Jiu. Uşile saloanelor în care sunt pacienţi cu Covid-19 închise cu zăvorul, iar bolnavii sunt supravegheaţi cu camere video

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pacienţii cu COVID-19 internaţi în spitalul suport de la Târgu Jiu se plâng de condiţiile în care sunt nevoiţi să se trateze, dar şi de comportamentul unor cadre medicale. Chiar o asistentă medicală de la spitalul din Târgu Jiu reclamă modul necorespunzător în care este tratată.

Femeia lucrează ca asistent medical de aproximativ 25 de ani. Aceasta spune că a contactat virusul de la soţul său care lucrează la societatea de distribuţie a apei potabile. Asistenta medicală chiar a lucrat în cadrul spitalului din Târgu Jiu la tratarea pacienţilor cu suspiciune de COVID-19. Ea a fost internată, iniţial, 

„La uşile saloanelor sunt zăvoare, iar înăuntru este frig, fiind nişte clădiri vechi. Sunt montate camere de luat vedere. În saloane este vai şi amar. Prin pereţi sunt tot felul de găuri. Este mizerie. Sunt condiţii inumane. Ne este teamă să nu ne îmbolnăvim de altceva. (...) Este foarte frig. Clădirile sunt vechi şi nu bate soarele.“, ne-a spus asistenta medicală. 

 „A fost un şoc pentru mine“

Femeia aflată în spitalul din Târgu Cărbuneşti mai reclamă faptul că a fost transferată, ieri, fără nicio explicaţie de la Secţia de oncologie a Spitalulului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, unde era internată, la Spitalul de Urgenţă Târgu Cărbuneşti. „Nu mi s-a cerut acceptul pentru a fi mutată. Mă aflam în spital şi am fost urcată abuziv în ambulanţă şi adus aici. Nu mi s-au dat explicaţii, pe ce criterii sau ce a stat la baza acestei mutări. Nu mi s-a arătat niciun document. Pur şi simplu, am fost luată pe sus şi mi s-a spus că plec la Târgu Cărbuneşti. Pentru mine a fost un şoc. Doctoriţa (...) a ţipat la mine: «Te urci în salvare şi acum pleci. Eu am hotărât asta». Am întrebat-o pe ce criterii. A fost un şoc pentru mine.. Să te ia ca pe sacul cu cartofi şi să te aducă aici. Şapte zile, cât am stat internată, doctoriţa nu a intrat la mine să mine să mă consulte şi să vadă cum mă simt. Cume aste posibil aşa ceva“. 

Imagine indisponibilă

Asistenta medicală suţine că de ieri, de când a ajuns la spitalul din Târgu Cărbuneşti, nu a venit nimeni în salon să vadă cum se simte: „Ni se dă mâncarea la geam şi nişte medicamente. Eu mă simt foarte bine. De ce nu ni se dă drumul acasă, dacă nu am simtome. Este inuman să stăm în aceste condiţii aşa de mult timp“. 

Asistenta spune că la spitalul din Târgu Jiu sunt internaţi pacienţii care au anumite funcţii: „Asta simt că se întâmplă. Managerul nostru a fost şi el internat cu COVID-19 la Târgu Jiu, unde sunt condiţii mai bune“. 

Pacienta spune că nu a mai fost testat: „De când am fost internată în spital nu mi s-a mai făcut un alt test. Ar trebui să se facă teste şi să li se dea drumul oamenilor acasă, nu să fie ţinuţi prizonieri. Te îmbolnăveşti psihic“. 

Managerul spitalului din Târgu Cărbuneşti, Constantin Târziu, susţine că în secţiile în care sunt internaţi pacienţi infectaţi cu noul coronavirus sunt condiţii corespunzătoare. Aceasta a recunoscut că uşile saloanelor sunt închise cu zăvorul

„În anumite secţii, medicii au pus camere de luat vederei pentru supravegherea cât mai corectă şi mai bună a pacienţilor pentru a veni în sprijinul lor pentru orice problemă pe care ar putea să o aibă. Atunci văd exact situaţia pacientului în fiecare salon sau în fiecare pat. Firma care a pus aceste camere a venit cu aprobare de la poliţie. (...) Poate să existe probleme pentru că saloanele au suferit anumite modificări, pentru a respecta anumite circuite pentru tratarea pacienţilor cu COVID-19. De asemenea, instalaţii sanitare s-au mai deteriorat pentru că se acţionează zilnic cu clor. Uşile stau închise cu zăvoare. Aşa se procedează la toate spitalele cu pacienţi COVID-19 din ţară, pentru că este mult mai bune pentru pacient, dar şi pentru personalul medical. Una este să stai între patru pereţi, şi alta este să te plimbi pe un hol. Este ceva normal. 

Spitalul nostru oferă servicii medicale de calitate. Vin pacienţi şi din alte judeţe pentru a se trata la noi. Pacienţii s-au plâns la mine doar de faptul că testele ajung cu întârziere“, a declarat Constantin Târziu.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite