Rupere de nori în judeţul Gorj. Zeci de gospodării au fost inundate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
inundatii

Zeci de gospodării din judeţul Gorj au fost afectate de inundaţii, în urma unor ruperi de nori. Apa s-a revărsat în curţile unor case din comunele Plopşoru, Căpreni, Padeş şi Băleşti.

În satul Nou, din comuna Căpreni, au fost inundate mai multe gospodării. „În satul Nou şi Cetate a fost un fel de rupere de nori. Şapte gospodării au fost inundate. Scurgerea nu a mai făcut faţă şi apa a intrat în curţile oamenilor. Avem acolo o buldocupă, o mototompă ca să-i ajutăm pe oameni să scoata apa din curţi. Din toată comuna, doar pe o porţiune de 300 de metri au fost probleme“, a spus Emil Cătănoiu, primarul comunei Căpreni. 

Şi în localitatea Padeş au fost probleme în urma precipitaţiilor abundente. Mai multe gospodării au fost inundate, după ce şanţurile s-au înfundat. 

De asemenea, lucrătorii de la Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj au intervenit să scoată apă din curţilor mai multor locuinţe din comuna Plopşoru. 

inundatii

Cele mai multe gospodării inundate au fost în comuna Băleşti. „Am avut câteva gospodării inundate în satle Băleşti şi Ceauru. Problema este sub control. Acţionăm cu utilajele noastre, pentru a face faţă acestor intemperii. Cred că sunt peste 50 de gospodării inundate“, a spus primarul comunei Băleşti, Mădălin Ungureanu. 

Târgu-JiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite