Produse tradiționale realizate de meșteri populari, vândute de azi în centrul municipiului Târgu-Jiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Căsuțele meșterilor populari, deschide de astăzi
Căsuțele meșterilor populari, deschide de astăzi

Meșterii populari din întreaga țară și din străinătate își vor expune începând de astăzi produsele în zona centrală a municipiului Târgu-Jiu, urmând ca deschiderea oficială a târgului să aibă loc mâine.

Aproximativ 70 de meșteri populari din județul Gorj, dar și din toate zonele țării participă la cea de-a VIII –a ediție a târgului. În plus, la târg sunt așteptați și trei meșteri din străinătate, iar manifestarea are, în acest fel, un caracter internațional. Deschiderea oficială a târgului are loc mâine, dar meșterii își vor expune produsele spre vânzare începând de astăzi.

Pompiliu Ciolacu, directorul Palatului Copiilor din Târgu-Jiu, și organizator al manifestării, a precizat că o parte dintre meșteri au ales să vină la Târgu-Jiu, în detrimentul Sibiului, unde are loc o manifestare similară: „Zece meșteri sunt din județul Gorj. Vor mai participa trei meșter din străinătate, din Bugaria, Serbia și Moldova. Sunt meșteri din toate zonele țării, astfel încât la Târgu-Jiu să fie un regal al artei și tradiției populare.De fiecare dată, meșterii au răspuns afirmativ la chemarea noastră, avânbd în vedere că în aceeași perioadă și Sibiul găzduiește un târg al meșterilor populari. Ne bucurăm că unii dintre ei au preferat să vină la Târgu-Jiu“.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite