Primarul Bucurescu, omul de afaceri Mihai Rămescu şi soţia acestuia au fost achitaţi. O fostă angajată a primăriei, scoasă ţap ispăşitor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul comunei Slivileşti, Sorin Bucurescu, omul de afaceri Mihail Rămescu, din Motru, şi soţia acestuia au fost achitaţi în dosarul în care au fost judecaţi pentru abuz şi instigare la abuz în serviciu şi fals intelectual cu privire la strămutarea unor clădiri şi terenuri.

În acest dosar, care vizează o tranzacţie imobiliară între familia Rămescu şi fosta Societate Naţională a Lignitului Oltenia, în valoare de 680.000 de lei, a fost condamnată la închisoare cu suspendare doar Alexandra Loghin, fost referent în cadrul Primăriei Slivileşti. Aceasta a primit o pedeapsă de lase luni de închisoare cu suspendare: „Condamnă inculpata Loghin Alexandra la pedeapsa de 6 luni închisoare pentru acuzaţia de eliberare a certificatului de atestare a edificării construcţiei în care a menţionat împrejurări necorespunzătoare adevărului. Condamnă aceeaşi inculpată la pedeapsa de 6 luni închisoare (pentru acuzaţia de instigare sub forma participaţiei improprii la fals intelectual). Constată concurente infracţiunile şi contopeşte pedepsele stabilite în pedeapsa cea mai grea, aceea de 6 luni închisoare. Dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei”. se arată în sentinţa judecătorească care poate fi atacată cu apel. 

În acest dosar penal a fost chemat ca martor şi fostul şef al Poliţiei Gorj, Viorel Caragea, care a purtat o discuţie telefonică cu primarul Sorin Bucurescu. 

Acuzaţiile procurorilor 

Dosarul a fost instrumentat de procurorul Laurenţiu Grecu, de la Parchetul de pe lângă Judcătoria Târgu Jiu. Acesta a menţionat în rechizitoriu faptul că soţii Rămescu au edificat o construcţie într-o zonă pentru care exista interdicţie de a se construi, pentru că urma să fie expropriată de cariera minieră, cu scopul de a obâine sume mai mari de bani ca despăgubire, iar reprezentanţii Primăriei Slivileşti nu au făcut nimic ca să oprească executarea lucrărilor şi să aplice sancţiunile corespunzătoare: „Ca stare de fapt, s-a reţinut că inculpatul Bucurescu Sorin, în calitate de primar, şi inculpata Loghin Alexandra, referent la Serviciul de urbanism din cadrul Primăriei Slivileşti, şi-au încălcat, cu ştiinţă, atribuţiile de serviciu, prejudiciind o persoană juridică, unitate cu capital majoritar de stat, cu suma de 680.753 de lei, obţinând pentru altul un avantaj patrimonial. S-a mai stabilit că inculpaţii Râmescu Mihai şi Râmescu Maria i-au instigat pe funcţionarii primăriei să-şi încalce, cu ştiinţă, atribuţiile de serviciu în sensul de a nu lua măsurile legale cu privire la un imobil edificat în mod ilegal, cu consecinţa obţinerii în mod necuvenit a unui avantaj patrimonial“.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite