Primăria Târgu-Jiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cârciumaru (USL) şi Eduard Berca (PD-L)
Florin Cârciumaru (USL) şi Eduard Berca (PD-L)

„Adevărul“ vă prezintă candidaţii pentru cele mai importante poziţii din administraţie

Alegerile locale din acest an, care vor avea loc duminică, 10 iunie 2012, sunt primele desfăşurate conform noilor reglementări ale legii electorale. Astfel, atât primarii, cât şi preşedinţii de consilii judeţene vor fi aleşi dintr-un singur tur, cu majoritatea voturilor valabile exprimate. Ziarul „Adevărul" vă prezintă candidaţii care se luptă pentru cele mai importante poziţii din administraţia locală. Lista cuprinde toate candidaturile înregistrate la Birourile Electorale Judeţene. Am evidenţiat, prin fotografii şi un scurt CV, acei candidaţi cotaţi cu cele mai mari şanse.

Astăzi, este rândul judeţului Gorj, unde cea mai importantă confruntare va fi cea pentru funcţia de primar al municipiului Târgu-Jiu, oraş cu 98.000 de locuitori şi un buget de peste 200 de milioane de lei.

Florin Cârciumaru (USL)

Inginer, 57 de ani, preşedinte PSD Gorj. Actualul primar este co-preşedintele USL Gorj şi, conform sondajelor, are cele mai mari şanse să câştige un nou mandat la conducerea Primăriei Târgu-Jiu, situaţie recunoscută şi de principalul său contracandidat de la PD-L. Cârciumaru a fost directorul general al uzinei GRIMEX, funcţie din care a venit la conducerea Primăriei Târgu-Jiu, fiind susţinut de fostul baron de Gorj, Nicolae Mischie. Este primar din anul 2000, iar cea mai importantă realizare din ultimul mandat este modernizarea centrului civic al oraşului şi montarea instalaţiei de noctură la Stadionul Municipal. Are un cuvânt greu de spus în partid, chiar şi la nivel central,  fiind un colaborator apropiat al lui Victor Ponta.

Eduard Berca (PD-L)

Inginer, 43 de ani. Are şansa a doua în confruntarea electorală pentru Primăria municipiului Târgu-Jiu, candidatura sa fiind o adevărată surpriză, după ce mai multe nume importante din partid au refuzat postura de candidat la funcţia de primar de teamă că vor pierde alegerile la o diferenţă foarte mare. Eduard Berca este directorul unei sucursale judeţene a unei companii de asigurări în care lucrează din anul 1999, când s-a angajat ca inspector de daune. Una dintre acţiunile îndrăzneţe din campania electorală a fost împărţirea a 10.000 de scrisori în cutiile poştale ale alegătorilor. De asemenea, candidatul PD-L şi-a creat şi un site destinat alegerilor de pe data de 10 iunie.

Ceilalţi candidați

- Gheorghe Ciobanu (Uniunea Naţională pentru Progresul României). Avocat. 48 de ani.
- Gheorghe Pecingină  (Partidul Poporului - Dan Diaconescu). Avocat. 33 de ani.
- Constantin Lemnaru (Partidul România Mare). Asistent  veterinar, fost consilier local. Are 63 de ani.
- Dan Bistreanu (Partidul Alianţa Socialistă). Inginer. 49 de ani.
- Alexandra Beldean (PNŢCD). Pensionară, fost consilier la biroul unui parlamentar gorjean. Are 64 de ani.
- Marcel Bălaşa (Uniunea Populare Social Creştine). Inginer. 54 de ani.
- Constantin Ştefan (Partidul Naţional Democrat Creştin). Inginer. 55 de ani.
- Sevastian Şerbănescu (Partidului Poporului-Legea Cojocaru). Jurist. 48 de ani.

Consiliul Judeţean Gorj

Ion Călinoiu (USL)

Inginer agronom, 57 de ani. Este preşedinte executiv al PSD Gorj şi preşedintele în funcţie al Consiliului Judeţean Gorj. Sondajele îl indică drept favorit la câştigarea alegerilor. Din anul 1981 a activat ca inginer şef în cadrul Direcţiei Agricole Gorj, iar în anul 1996 a ajuns vicepreşedinte al CJ Gorj. Din anul 2004 s-a instalat în fruntea instituţiei în locul lui Mischie.

Ion Ruşeţ (PD-L)

Jurist, 46 de ani. Este senator de Gorj din partea PD-L. Ion Ruşeţ este considerat „omul lui Condescu", pentru că a fost susţinut de liderul sindical la alegerile trecute şi provine din rândul sindicatelor miniere. Acesta ocupă şi funcţia de preşedinte de onoare al Sindicatului Mine-Energie Jilţ Turceni care este considerat cel mai mare din judeţul Gorj.

Alţi candidați

- Marius Eremia Vlaicu Popa (Uniunea Naţională pentru Progresul României), fost suprefect de Gorj şi ex-preşedinte al organizaţiei de tineret PSD Gorj. 43 de ani.
- Mihai Prunariu (Partidul Poporului-Dan Diaconescu). Inginer. Şeful Asociaţiei Judeţene de Fotbal, 43 de ani.
- Gheorghe Bucălăete (Partidul România Mare), jurist.
- Gheorghe Dudău ( Partidului Alianţa Socialistă), maistru.
- Pantelimon Lungu (Uniunea Populară Social Creştină), inginer.
- Matei Catrinoiu (Partidul Naţional Ţărănesc-Creştin Democrat), avocat.

Primăria Motru

- Dorin Hanu, membru PSD, este candidatul USL. Are 51 de ani şi este inginer minier, primarul în exerciţiu al municipiului Motru de două mandate, absolvent al Institutului de Mine din Petroşani, fost şef al minei Lupoaia.
- Florentin Gherghescu (PD-L), inginer, fost director de exploatare minieră, 49 de ani.
- Ilie Petrescu (PP-DD), inginer, fost senator PRM şi ex-preşedintele Partidului Conservator Gorj, 49 de ani.
- Vasile Sarcină (Partidul Ecologist Român), administrator.
- Cristinel Tutunaru (UNPR), inginer, 46 de ani.
- Cornel Ciciu (Partidul Popular -  Legea Cojocaru), jurnalist, fost consilier local, 62 de ani.
- Jean Constantinescu (PRM), economist.

Primăria Târgu Cărbuneşti

- Mihai Viorel-Mazilu, în vârstă de 50 de ani, membru PNL, candidează din partea USL. De profesie inginer, primarul în funcţie este absolvent al Facultăţii Forajul Sondelor si Exploatarea Zacamintelor de Gaze Naturale din Ploieşti, promoţia 1987.
- Ion Fugaru (PD-L) jurist şi fost poliţist, 49 de ani. A ocupat funcţia de viceprimar, iar acum este administrator de firmă.
- Dana Coman (PP-DD), economistă la spitalul din localitate. 31 de ani.
- Constantin Boian UNPR, pensionar, 64 de ani.
- Tudor Gheorghe (PRM), tâmplar şi poet.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite