Primar din Gorj, amendat pentru că şi-a făcut ziua de naştere la restaurant. La petrecere au fost numeroşi politicieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Mădălin Ungureanu se gândeşte să conteste amenda                          Foto: Alin Ion
Primarul Mădălin Ungureanu se gândeşte să conteste amenda                          Foto: Alin Ion

Edilul din Băleşti, Mădălin Ungureanu, a fost amendat de Poliţie cu suma de 3.000 de lei pentru organizarea unei petreceri la care au participat aproximativ 50 de persoane, printre care s-au numărat primari, politicieni şi şefi de instituţii.

„În seara zile de 14 ianuarie, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu Jiu, Secţiei 1 Poliţie Târgu Jiu şi jandarmi din cadru IJJ Gorj, au constatat faptul că la punctul de lucru al unei societăţi comerciale din comuna Băleşti este organizat un eveniment privat.

Poliţiştii au luat măsura sancţionării contravenţionale faţă de organizatorul evenimentului cu amenda în valoare de 3.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr 55/2020“, a transmis reprezentantul Poliţiei Gorj. 

Mădălin Ungureanu consideră că nu a încălcat legea

Primarul Mădălin Ungureanu susţine că a fost respectată legislaţia şi că se gândeşte să conteste amenda: 

„Nu a fost vorba de o petrecere, ci de o întâlnire cu ocazia zilei mele de naştere, care s-a desfăşurat în comuna Băleşti, la un local.  Au fost invitate în jur de 50 de persoane. Capacitatea restaurantului este de 500 de locuri, iar 50 de persoane nu înseamnă nici 30 la sută din capacitatea localului, adică suntem în temeiul legal, în normele emise de către Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. La ora 22, 00 s-a terminat totul, după care au intervenit cei de la poliţie şi am primit o sancţiune pe care mi-o asum. Mă gândesc să contest amenda în instanţa de judecată. Rămâne de văzut. Nu contează ce invitaţi am avut. Este o problemă strict personală ce persoane au venit. Când a venit poliţia a constatat că nu erau lăutari“.

Primarul Romanescu: „Mi-am felicitat un coleg, după care m-am retras“ 

Printre cei prezenţi la petrecere s-a numărat şi primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu. Acesta a spus pentru publicaţia „Libertatea“ că a fost la eveniment, dar că nu a stat mult: „Da, am fost până acolo. Mi-am felicitat un coleg, primarul localităţii vecine cu Târgu Jiu, după care m-am retras. Nu ştiu de ce sancţiuni s-au dat. Am fost până acolo pentru că suntem foarte buni prieteni. Am fost până acolo şi pe urmă am plecat”.

Vă recomandăm să citiţi şi 

Elevi de liceu lăsaţi în frig la zece kilometri de şcoală, după ce autobuzul s-a defectat

Care lună a anului este considerată cea mai depresivă. „Depresia afectează 25% dintre femei şi 12% dintre bărbaţi“

Târgu-JiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite