Percheziţii DNA la Târgu Jiu. Fiica şi ginerele primarului au cumpărat o casă de vacanţă de la firma Presanitas, care a executat lucrări pe raza oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii anticorupţie de la Craiova împreună cu mascaţii au descins, în această dimineaţă, la şase adrese din municipiul Târgu Jiu, într-un dosar penal care vizează achiziţionarea unei case de vacanţă de către fiica şi ginerele primarului Cârciumaru de la firma Presanitas, care a efectuat o serie de lucrări pentru Primăria Târgu Jiu, dar şi pentru operatorul de apă şi canalizare Aparegio.

Au fost efectuate percheziţii în biroul primarului Florin Cârciumaru, la vila acestuia din cartierul Vădeni, la sediul societăţii Aparegio, la două locuinţe aparţinând omului de afaceri Constantin Lungu, dar şi la sediul firmei acestuia. 

Oamenii legii au stat la sediul Primăriei Târgu Jiu aproximativ şapte ore, după care primarul municipiului Târgu Jiu i-a însoţit la vila acestuia pentru a asista la efectuarea percheziţiei. Aceştia i-au ocoloit pe ziarişti şi au ieşit pe uşa din spatele instituţiei. Procurorii au ieşit din locuinţa edilului şef în jurul orei 14.00.

image

Florin Cârciumaru este reprezentat de avocatul Constantin Măruţă, tatăl vedetei de televiziune, Cătălin Măruţă. „Am asistat la o percheziţie la domiciliu şi la primărie. Nu vă pot spune ce calitate are clientul meu. 

image

Nu pot să vă spun despre ce fapte este vorba. Nu este vorba de lucrările de canalizare la reţeaua oraşului. Ginerele dumnealui a cumpărat o casă de vacanţă la Rânca şi a fost o sesizare în acest sens“. 

Casa de vacanţă, cumpărată după nuntă 

Primarul Florin Cârciumaru susţine că nu este nicio legătură între cumpărarea casei de vacanţă din zona Rânca şi executarea lucrărilor de către firma Presanitas:

    „Nu este nicio problemă cu casa de vacanţă de la Rânca. A fost un contract de vânzare-cumpărare între fiică şi ginere. Nu are nicio legătură cu mine. Totul s-a întâmplat după nuntă. A fost dorinţa lor. Probabil că sesizarea aici vrea să facă trimitere, dar sunt acte care demonstrează că totul a fost corect. Este un contract de vânzare cumpărare, chitanţă şi factură. De la firma Presanitas a fost cumpărată casa, dar nu are nicio legătură. Probabil că asta i-a determinat pe cei care au făcut sesizarea că este posibil să apară vreun comision. O să se vadă că lucrurile nu stau aşa. (...) Este o întâmplare că locuinţa a fost cumpărată de la Presanitas. Tinerilor le place foarte mutl muntele şi de asta au cumpărat casa respectivă. O să vedeţi că foarte târziu cel care a vândut a aflat cui a vândut“.
Târgu-JiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite