Nouă împrumuturi solicitate Trezoreriei de primării pentru plata datoriilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Împrumuturile solicitate se apropie de nouă milioane de lei
Împrumuturile solicitate se apropie de nouă milioane de lei

Nouă primării din judeţul Gorj au solicitat la Trezoreria Gorj acordarea de împrumuturi pentru a-şi achita datoriile. Suma pe care o unităţile admnistrativ-teritoriale o solicită este de aproape nouă milioane de lei noi.

Termenul până la care conducerile primăriilor au avut posibilitatea să solicite împrumuturi la Trezoreria Gorj a fost vineri, 29 martie. Potrivit unei ordonanţe a guvernului, toate primăriile trebuie să-şi reducă arieratele până la sfârşitul lunii aprilei cu 85%. Două primării şi şapte comune au cerut acordarea de împrumuturi, suma totală fiind de aproape nouă milioane de lei. „În ordinea depunerilor cererilor, primăriile care au cerut împrumuturi sunt: Rovinari, Vladimir, Roşia de Amaradia, Târgu Jiu, Drăguţeşti, Arcani, Bărbăteşti, Cruşeţ şi Bâlteni“, a spus Gheorghe Paraschivu, directorul Trezoreriei Gorj. 

Patru împrumuturi au fost aprobate

Trezoreria a aprobat patru împrumuturi din cele solicitate, în valoarea de peste 7,6 milioane de lei. Ultimul împrumut aprobat este şi cel mai mare, de şase milioane de lei pentru Primăria Târgu Jiu. „S-au aprobat împrumuturile pentru Rovinari, Vladimir, Roşia de Amaradia şi Târgu Jiu“, a spus Gheorghe Paraschivu. 

Primăriile sunt obligate să-şi reducă datorile cu 85%, în caz contrar finanţele poate să dispună blocarea conturilor pentru achitarea arieratelor.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite