Negocierile dintre sindicate şi administraţia CEO au fost sistate. Mulţi lideri de sindicat vor grevă generală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

rim vicepreşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie, Ion Ruşeţ, a anunţat, în această după-amiază, că negocierile cu administraţia Complexului Energetic Oltenia (CEO) au fost sistate şi se analizează declanşarea grevei generale.

Sindicaliştii sunt nemulţumiţi că propunerea pe care au făcut-o aceştia privind intrarea salariaţilor în şomaj tehnic, în locul măsurii de reducere a săptămânii de lucru la patru zile hotărâtă de conducerea unităţii, nu este luată în seamă. „Negocierile au eşuat. Administraţia îşi păstrează în continuare poziţia privind programul de lucru pe luna iunie, cu toate că am adus argumente că soluţiile propuse de noi sunt viabile atât pentru companie, cât şi pentru lucrători. Măsura de a aplica un porgram de restrângere a activităţii şi diminuarea cu 25% a salariului este una de neacceptat pentru sindicate. S-a luat legătura cu ministerul de resort şi în cursul zilei de mâine o delegaţie va fila Bucureşti“, a spus Ion Ruşeţ.  

Liderii de sindicat analizează declanşarea grevei generale

Ion Ruşeţ a mai precizat că o parte dintre liderii de sindicat cer declanşarea grevei generale: „O să decidem în Colegiul Director declanşarea grevei generale. Sunt şi poziţii radicale venite din partea unor colegi. Măsura de a intra în concediu fără plată se aplică în mod discriminatoriu. Aceste măsuri au fost gândite pompieristic şi aplicate la fel, iar noi vrem să demonstrăm că soluţiile oferite de noi sunt mai bune. Nu mi s-a întâmplat niciodată să întâlnesc o poziţie atât de rigidă decât cea exprimată acum două zile“.

CEO este cea mai mare unitate economică din România, în care îşi desfăşoară activitatea aproximativ 19.000 de salariaţi.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite