Motivul pentru are funcţionarii unei primării trebuie să returneze drepturi salariale de 200.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Salariaţii Primăriei comunei Stăneşti au primit în mod ilegal drepturi salariale de 200.000 de lei
Salariaţii Primăriei comunei Stăneşti au primit în mod ilegal drepturi salariale de 200.000 de lei

Curtea de Conturi a constatat că funcţionarii Primăriei comunei gorjene Stăneşti au încasat în mod ilegal, în cursul anului 2019, o sumă totală de 200.000 de lei, iar actualul primar, Constantin Bicheru, a emis dispoziţii de reţinere a banilor.

Acesta a precizat că decizia trebuie pusă în aplicare: „Am pus în aplicare un raport al Curţii de Conturi care nu este discutabil, ci aplicabil. Este un dosar pe rol de contestare a celor stabilite de Curtea de Conturi, iar instanţa de judecată va stabili dacă banii au fost acordaţi în mod legal. Am dat o dispoziţie pentru recuperarea sumelor de la toţi angajaţii care au încasat ilegal aceşti bani, conform celor stabilite de Curtea de Conturi“.

Soţia unui fost primar trebuie să returneze jumătate din bani 

Jumătate din suma imputată a fost încasată de către contabila Primăriei Stăneşti, care este soţia fostului primar al localităţii. Salariata s-a adresat instanţei de judecată şi speră într-o sentinţă favorabilă, cu toate că în prima fază a pierdut procesul: „O să vedem ce stabileşte instanţa de judecată. Domnul primar spune punctul de vedere al instituţiei, iar eu punctul meu de vedere“.

„Am primit cât ni s-a dat”

Un alt salariat al Primăriei Stăneşti spune că salariile au fost acordate de către fosta conducere a primăriei şi că nu a fost el cel care a cerut banii respectiv. „Fostul primar aşa a interpretat legea. Salariul a fost puţin mai mare şi acum ne reţin din salariu 1/3, maximum cât spune legea. Nu am făcut noi salariile. Am primit cât ni s-a dat. Cred că este normal să plătească cine a greşit, afirmă salariatul Primăriei din Stăneşti“.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Discuţie înregistrată între câţiva tineri protestatari, despre poliţişti: „Îi dai teroare sau îi pui foi cu «Te omor» şi cu lumânări la poartă“

Control judiciar pentru cei trei oameni de afaceri din Gorj care au fost reţinuţi de procurori

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite