Ministrul Energiei cere conducerii Complexului Energetic Oltenia să verifice informaţiile privind şpaga pentru scoaterea de pe lista disponibilizărilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Grigorescu
Victor Grigorescu

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, cere conducerii Complexului Energetic Oltenia (CEO) să deschidă o anchetă cu privire la presupusele şpăgi pe care angajaţii unităţii le-ar da pentru a fi scoşi de pe listele de disponibilizare.

Aproximativ 700 de angajaţi CEO au intrat în preaviz şi vor părăsi compania. Printre aceştia se numără şi salariaţi care au mai puţin de doi ani până la pensie şi vor beneficia de până la opt salarii compensatorii, un an şomaj tehnic şi doi ani venit de completare. 
 

Dintre aceştia fac parte pre-pensionari şi cei care vor să plece la cerere. Aceştia vor primi între unu şi opt salarii compensatorii, un an şomaj tehnic şi doi ani venit de completare. O serie de mesaje venite din rândul salariaţilor au arătat că s-ar percepe 500 de euro pentru scoaterea de pe listele de disponibilizare. Conducerea CEO a dispus o verificare în acest sens. 

„Nu tolerăm nici o încălcare a legii“

Ministru Elenergiei a cerut, într-o postare pe Facebook, conducerii CEO să verifice aspectele semnalate: „Ştiu că obiceiurile vechi se uită greu, dar aş vrea să îi avertizez pe cei care încearcă să tragă foloase de pe urma restructurărilor din sectorul minier că nu tolerăm nici o încălcare a legii. Sper că informaţiile apărute în presa locală din Gorj care susţine că s-a ajuns să se dea şpagă pentru listele de disponibilizaţi de la Complexul Energetic Oltenia să se dovedească doar un zvon fără temei. Atrag atenţia conducerii CEO şi îi cer imperativ să facă toate verificările necesare în această situaţie şi să se asigure că planul de disponibilizări să se aplice în cel mai transparent mod cu putinţă.

Cer o clarificare urgentă a situaţiei pentru că atât cei care vor să părăsească voluntar compania, cât şi cei care întrunesc condiţiile de disponibilizare trebuie protejaţi atât de companie, prin salarii compensatorii, cât şi de stat, prin veniturile de completare. (...) Planul de restructurare şi redresare economică al Complexului Energetic Oltenia să fie aplicat şi respectat de managementul companiei. Nu vorbim doar de o ajustare de costuri şi o repunere pe baze corecte a societăţii pentru a ne asigura că avem eficienţă economică. Guvernul a alocat deja fondurile necesare pentru ca angajaţii să beneficieze de măsuri de protecţie socială“.

Târgu-JiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite