Mai mult de jumătate dintre angajaţii Direcţiei de Finanţe Gorj, puşi pe liber

0
Publicat:
Ultima actualizare:
266 de posturi de la Direcţia de Finanţe au fost desfiinţate
266 de posturi de la Direcţia de Finanţe au fost desfiinţate

Mai mult de jumătate dintre salariaţii instituţiei au primit preavizele prin care au fost anunţaţi că posturile pe care le ocupă se desfiinţează.

După primirea preavizelor, activitatea Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Gorj a fost blocată. O parte dintre ei pot să se transfere pe posturi libere din direcţii sau agenţii din alte localităţi sau zone ale ţării. Răzvan Petcu, liderul Sindicatului Finanţe, speră că funcţionarii care au primit vestea că se află pe lista de disponbilizări să-şi găsească de lucru în alte structuri. „Au sosit 266 de preavize. Persoanele care au primit preavize vor avea posibilitatea să opteze pe 204 posturi vacante. Există un deficit de 52 de posturi, care, din păcate, în noua structură este posibil să nu îşi regăsească locul. Sperăm să reuşim să redistribuim către regiunile şi structurile care au posturi vacante, la nivel de Bucureşti în special. Sperăm să se rezolve această situaţie“, a declarat Răzvan Rotaru, lider al Sindicatului Finanţe.

„Sistemul este blocat“

Restructurea are loc ca urmare a reorganizării sistemului financiar prin înfiinţarea de direcţii regionale. Atmosfera a fost una apăsătoare, pentru că salariaţii aşteptau din moment în moment să primească preavizele, acest lucru întâmplându-se spre sfârşitul programului. „Atmosfera este una extrem de tensionată. Fiecare încearcă să-şi salveze pielea şi sunt bulversaţi de acest lucru. Sistemul este blocat în momentul de faţă, dar încercăm să facem faţă acestei situaţii“, a precizat Răzvan Petcu.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite