Liderul PNL Gorj a intrat în greva foamei. Dan Vâlceanu s-a alăturat greviştilor din faţa sediului Complexului Energetic Oltenia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copreşedintele PNL Gorj Dan Vâlceanu a intrat în această seară în greva foamei în faţa sediului Complexului Energetic Oltenia (CEO).

Acesta s-a alăturat celor aproximat 20 de oameni care de cinci zile protestează în acest fel împotriva deciziei conducerii companiei de a muta sediul companiei energetice în Bucureşti. „De aproape cinci zile sunt aproape 20 de oameni care protestează în acest mod în faţa Complexului Energetic Oltenia. Noi am avut o mişcare de protest în Piaţa Prefecturii în care le-am spus oamenilor că, dacă până vineri seara nu primim o veste din partea ministrului, înseamnă că este dezinteresat de cauza Gorjului şi îşi doreşte mutarea Complexului Energetic Oltenia chiar cu preţul sănătăţii acestor oameni şi chiar prin punerea vieţilor acestora în pericol. Au fost oameni care au leşinat, deja lipsei de hrană. Am spus că mă voi alătura protestului dacă nu se vor lămuri lucrurile şi m-am ţinut de cuvânt şi protestez alături de ei. Particip la aceeaşi formă de protest“, a spus Dan Vâlceanu.

Cere plecarea ministrului Energiei din funcţie

Dan Vâlceanu cere plecare ministrului Energiei din funcţie pentru că pune în pericol vieţile oamenilor:

„Postarea dumnealui pe Facebook este una haioasă, pentru că nu poţi să vii şi să spui că oamenii vor ajunge în siguranţă la familiile lor, să pleci şi să-i laşi în continuare în faţa sediului CEO. Este absolut sfidător. Cred că miniştrii într-un guvern trebuie să ia decizii bune pentru statul român. Aceşti oameni sunt cetăţeni ai statului român. Domnul ministru face parte dintr-un guvern care a ajuns din mişcări de stradă, din dorinţa populaţiei de a schimba ceva. I-au trebuit cinci zile unui ministru tehnocrat ca să ajungă la nişte oameni care aveau nevoie de el, iar când a plecat de aici ne-a spus sfidător că a venit să se asigure că oamenii ajung bine la familiile lor şi i-a lăsat în stradă. Cred că prin asta s-a meritat că nu este un bun român şi că nu merită să rămână în funcţie“. 

Dispus să facă greva foamei alături de preşedintele PSD Gorj 

Şi preşedintele executiv al PSD Gorj, Ion Călinoiu, care este şi preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, a spus că va intra în greva foamei. Co-preşedintele PNL Gorj este dispus să proteste alături de Călinoiu: 

image
„Eu am spus că mă voi alătura protestului şi nu ştiu ce va face preşedintele executiv al PNL. Dacă o să vină să protesteze şi dumnealui, va fi exact ceea ce am încercat să transmitem şi prin mişcarea de protest care nu a fost a PNL, ci doar o autorizaţie luată de PNL. A fost o mişcarea de protest în spijinul cauzei judeţului Gorj. Va fi un semn de soldaritate. Este de văzut dacă domnul Călinoiu îşi va ţine cuvântul“. 

Dan Vâlceanu a spus că va protesta alături de oameni, aşa cuma promis, dacă lucrurile nu se vor clarifica până vineri: „De aproape cinci zile sunt aproape 20 de oameni care protestează în acest mod în faţa Complexului Energetic Oltenia. Noi am avut o mişcare de protest în Piaţa Prefecturii în care le-am spus oamenilor că, dacă până vineri seara nu primim o veste din partea ministrului, înseamnă că este dezinteresat de cauza Gorjului şi îşi doreşte mutarea Complexului Energetic Oltenia chiar cu preţul sănătăţii acestor oameni şi chiar prin punerea vieţilor acestora în pericol. Au fost oameni care au leşinat, deja lipsei de hrană. Am spus că mă voi alătura protestului dacă nu se vor lămuri lucrurile şi m-am ţinut de cuvânt şi protestez alături de ei. Particip la aceeaşi formă de protest“.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite