Instalaţiile defecte ale uzinei care furnizează căldură şi apă caldă pentru Motru, stropite de un preot cu agheasmă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preotul a fost chemat să stropească cu aghiasmă instalaţiile defecte    Foto: facebook.com/stamate.matei.7
Preotul a fost chemat să stropească cu aghiasmă instalaţiile defecte    Foto: facebook.com/stamate.matei.7

Un preot a fost adus să stropească cu apă sfinţită instalaţiile Uzinei de Agent Termic şi Alimentare cu Apă (UATAA) din municipiul Motru, în urma unei avarii care s-a produs în ultima zi a anului 2021.

După mai multe încercări eşuate de a remedia defecţiunea şi de a relua furnizarea căldurii şi a apei calde către locuinţele din Motru, conducerea unităţii a apelat la serviciile unui preot, care a stropit cu agheasmă instalaţiile. 

„Nu ştiu cum a venit preotul şi cine l-a chermat. Nu am amănunte. A venit să stropescă instalaţiile, dar nu au funcţionat“, a spus primarul municipiului Motru, Cosmin Morega (PSD). 

Cursurile şcolare se desfăşoară în sistem online

Cursurile şcolare s-au reluat astăzi în sistem online în municipiul Motru ca urmare a faptului că şcolile nu sunt încălzite. 

În dimineaţa de luni, 3 ianuarie 2022, s-a întrunit Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, iar primarul a fost desemnat să se ocupe de remedierea avariei şi reluarea furnizării agentului termic. 

„Se face tot posibilul ca de astăzi să fie furnizat agentul termic. Au fost mai multe defecţiuni în lanţ. Am fost desemnat coordonatorul acţiunii de remediere a avariei şi reluarea furnizării agentului termic. Probabil că din cauza calităţii slabe a păcurii, care a dus la o defecţiune în lanţ: pompe arse, motoare şi aşa mai departe“, a spus primarul Cosmin Morega.

uataa motru popa

Sursa: facebook.com/stamate.matei.7

Angajaţii uzinei nu şi-au primit salariile

Angajaţii UATAA nu şi-au primit salariile de peste o săptămână. „Încercăm ca împreună cu directoarea tehnică să găsim o variantă pentru acordarea salariilor, care ar fi trebuit să fie virate angajaţilor înainte de sărbătoarea Crăciunului“, a mai spus primarul Cosmin Morega. 

În Motru există un război între Cosmin Morega, care este şi preşedintele PSD din localitate, şi Dan Matei, preşedintele PNL Motru şi directorul Direcţiei Publice Motru, societatea aflată în subordinea Consiliului Local. 

Dan Matei susţine că Primăria Motru nu a virat banii necesari plăţii salariilor şi că în dimineaţa de luni, 3 ianuarie 2022, a fost blocat de poliţiştii locali să intre la şedinţa Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă din care face parte. 

Vă recomandăm să citiţi şi 

Horă uriaşă în Piaţa Prefecturii din Târgu Jiu în noaptea de Revelion VIDEO

Locuitorii municipiului Motru au stat în frig de Revelion. Cine a fost de vină pentru incident

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite