În Rânca s-a putut schia de Ziua Naţională pentru prima dată în acest sezon de iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pârtia din zona centrală a staţiunii Rânca a fost deschisă de pe 1 Decembrie              Foto: Arhivă
Pârtia din zona centrală a staţiunii Rânca a fost deschisă de pe 1 Decembrie              Foto: Arhivă

De Ziua Naţională a României s-a putut schia pentru prima dată în acest sezon în staţiunea Rânca, din Munţii Parâng, care se află la o altitudine de peste 1600 de metri. Pârtia principală din centrul staţiunii a fost deschisă de pe 1 Decembrie.

 Turiştii care s-au aflat de Ziua Naţională a României în zona montană Rânca din judeţul Gorj au putut să schieze pentru prima dată în acest sezon. Pârtia M1 din centrul staţiunii Rânca a fost deschisă, după ce administratorii au pus în funcţiune tunurile de zăpadă. 

„A fost o atmosferă foarte plăcută. Câteva sute de iubitori ai sporturilor de iarnă s-au aflat pe pârtie. S-a putut schia în condiţii optime. Stratul de zăpadă a fost suplimentat cu ajutorul tunuilor de zăpadă“, a precizat Constantin Pănescu, proprietarul unei pensiuni şi preşedintele Asociaţiei Concesionarilor din Rânca. 

Turiştii au putut face plimbări şi cu telescaunul aflat la baza vârfului Păpuşa.

Aproximativ 3.000 de turişti s-au aflat în Rânca

Rânca a prins viaţă în vacanţa de 1 Decembrie. „Capacitatea de ocupare la pensiunea pe care o administrez a fost de aproximativ 80 la sută, iar în staţiune cred că a fost de 70 la sută. În Rânca s-au aflat în această vacanţă aproximativ 3.000 de turişti“, a declarat Constantin Pănescu.

Vântul a suflat cu putere în zona Rânca în zilele premergătoare sărbătorii de 1 Decembrie. „Ieri nu s-a mai simţit vântul, iar atmosfera a fost plăcută. Eu le-am oferit turiştilor mâncăruri tradiţionale: varză călită cu carne şi fasole cu ciolan afumat“, a precizat Constantin Pănescu. 

80% din spaţiile de cazare au fost rezervate de Crăciun

Pentru Crăciun au fost rezervate aproape cea mai mare parte a spaţiilor de cazare din zona Rânca. „Eu am ocupate toate camerele şi cam aceeaşi situaţie se regăseşte şi la majoritatea colegilor mei. Cam 80 la sută din spaţii sunt rezervate pentru Crăciun. Mai multe locuri libere sunt de Revelion, dar mai este timp pentru a se ocupa toate camerele. Cam 70 % este gradul de ocupare de Revelion“, a mai transmis cabanierul.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Iulia Blondea, jurnalista din Gorj jefuită la marşul AUR: „Nu m-am gândit că s-ar putea întâmpla aşa ceva chiar de Ziua Naţională a României“ 

Au ţesut la război şi au pictat cănuţe din lut de Ziua Naţională a României VIDEO

Târgu-JiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite