FOTO Cursă infernală în scaunul cu rotile. Neluţu Trandafir vrea să parcurgă distanţa dintre Târgu Jiu şi Baia de Aramă pentru ca persoanele cu handicap să nu mai fie marginalizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neluţu Trandafir vrea să parcurgă peste 50 de kilometri în scaunul cu rotile
Neluţu Trandafir vrea să parcurgă peste 50 de kilometri în scaunul cu rotile

Va parcurge mai mult de 50 de kilometri în scaunul cu rotile pentru a trage un semnal de alarmă asupra încălcării drepturilor persoanelor cu handicap.


Neluţu Trandafir, singurul intepret de muzică populară aflat în scaunul cu rotile, va pleca duminică dimineaţa într-o cursă infernală. Acesta vrea să ajungă de la Târgu Jiu la Baia de Aramă, deşi traseul se anunţă foarte dificil. Neluţu Trandafir se gândeşte de doi ani să plece într-o cursă de peste 50 de kilometri prin care vrea să atragă atenţia asupra marginalizării persoanelor cu dizabilităţi: „Am hotărât cu doi ani în urmă să organizez o cursă maraton pe o distanţă de 50 de kilometri plus. Am vrut să participe mai multe persoane cu dizabilităţi, pentru ca, prin gestul nostru, să atragem atenţia societăţii că şi noi existăm, că avem anumite drepturi şi să nu mai fim marginalizaţi. Până la urmă, o să particip de unul singur la această acţiune. Duminică, de la ora 5, din faţa Stadionului Municipal, o să plec în cursă“.

Revoltat de nerespectarea drepturilor persoanelor cu handicap

Anumite drepturi de care beneficiază persoanele cu handicap sunt încălcate, iar Neluţu Trandafir este revoltat ca urmare a acestui lucru. Aceasta va pleca duminică dimineaţa în cursa infernală pe care speră să o ducă la bun sfârşit, cu toate că va fi foarte dificil. „Statul ne-a oferit anumite drepturi minimale, dar, în orice oraş mergem, locurile de parcate sunt ocupate, iar perspoanele cu handicap nu se pot bucura de ele. De asemenea, accesibilitatea la instituţii şi magazine nu este asigurată“, spune Neluţu Trandafir.

Va parcurge distanţa în cel mult zece ore

Neluţu Trandafir speră că va ajunge la destinaţie în cel mult zece ore. Traseul este unul foarte dificil. Interpretul va avea de străbătut pante abrupte, dar şi curbe destul de periculoase. „După estimările soţiei, o să ajung la destinaţie în opt ore, dar după mine cred că o să fac zece ore. Dacă o să reuşesc să termin acest traseu, anul viitor mi-am propus să fac mai mult“, a precizat interpretul de muzică populară.
Reprezentanţii primăriilor localităţilor pe care Neluţu Trandafir le va străbate îi vor consemna în jurnalul de traseu.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite