Familia din Mehedinţi dispărută în Munţii Vâlcan a fost găsită. Soţii şi copilul în vârstă de patru ani sunt în afara oricărui pericol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei doi soţi împreună cu un copil în vârstă de patru ani, din judeţul Mehedinţi, care dispăruseră de ieri în munţi, au fost găsiţi de salvamontişti şi se află în afara oricărui pericol.

Cei doi soţi alături de copilul lor în vârstă de patru ani au înnoptat într-un canton silvic, după ce maşina cu care se deplasa a rămas împotmolită într-o zonă greu accesibilă. Cei trei plecaseră ieri de la o cabană din zona Cheile Buţii spre judeţul Mehedinţi, însă nu au au mai ajuns acasă, fapt care i-a alertat pe prieteni şi rude. Aceştia au fost găsiţi astăzi de salvamontişti. „Am fost anunţaţi de familie şi de colegii de serviciu, după ce nu mai aveau nicio veste de la ei. A fost o sesizare la 112. Erau trei variante pe unde se puteau întoarce acasp. Cea mai dificilă dintre ele era peste Muntele Vâlcan şi mai departe pe Valea Cernei. Am trimis în căutări o echipă de salvare montană şi i-am alertat şi pe salvamontiştii din Hunedoara. Ei au făcut cercetări şi cei de la cabana au spus că i-au auzit că vor trece peste munte pe Valea Cernei. Un echipaj de la Salvamont Gorj cu ambulanţa pentru drumuri greu accesibile au ajuns în zonă şi i-au găsit fără probleme medicale. Au avut o problemă cu maşina, care a rămas împotmolită. Au rămas peste noapte într-un canton silvic. Astăzi a trecut o maşină mare de lemne şi au fost ajutaţi să scoată autoturismul din zona în care rămăsese blocat“, a spus Sabin Cornoiu, şeful Serviciului Public Salvamont. 

Târgu-JiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite