Elev de 11 ani, ajuns eroul zilei la Târgu-Jiu: a găsit un portofel plin cu bani şi l-a înmânat dirigintei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un elev în vârstă de 11 ani este lăudat de toată şcoala la care învaţă, după ce a găsit un portofel plin cu bani în timp ce venea spre şcoală şi l-a predat profesorului diriginte fără să-l deschidă.

Gabriel Stan, elev în clasa a V-a la Şcolii Generale „Sfântul Nicolae” din Târgu-Jiu, a găsit, în timp ce venea către şcoală, un portofel plin cu bani, carduri şi acte, într-un cartier al municipiului.

Băiatul a luat portofelul şi l-a adus dirigintelui său, fără să-l deschidă pentru a vedea ce este în interior. Profesorul a anunţat conducerea şcolii, după care a fost sesizată poliţia. Proprietarul portofelului pierdut a fost găsit şi i-a fost returnat. 

„A dovedit cinste“

Nicoleta Şopandă, profesorul diriginte, spune că astfel de gesturi sunt rare:

„Venind către şcoală a găsit un portofel în cartierul CAM. Când a ajuns la şcoală a venit direct la mine şi m-a anunţat că a găsit un portofel şi că nici nu l-a deschis. În el se aflau bani, buletin, carduri. Am mers la domnul director, care a anunţat poliţia. Proprietarul şi-a primit înapoi portofelul şi a mulţumit copilului. Pentru un copil de 11 ani este o faptă foarte frumoasă. A dovedit cinste. Se datorează părinţilor şi, apoi, şcolii. Demult nu am mai întâlnit o situaţie ca asta. Încă avem copii crescuţi bine şi cu bun simţ. Am 30 de ani învăţământ şi lucrurile astea sunt rare“.
Târgu-JiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite