Donaţie importantă pentru spitalul „Covid-19“ de la Târgu Cărbuneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În Spitalul de Urgenşe Târgu Cărbuneşti sunt internaţi doar pacienţi infectaţi cu COVID-19
În Spitalul de Urgenşe Târgu Cărbuneşti sunt internaţi doar pacienţi infectaţi cu COVID-19

Spitalul de Urgenţă Târgu Cărbuneşti, care a fost desemnat să se ocupe de îngrijirea bolnavilor infectaţi cu COVID-19, a primit o donaţie importantă.

OMV Petrom contribuie cu suma de 90.000 de lei pentru achiziţia de echipamente medicale de specialitate 

Proiectul are ca scop achiziţionarea de aparatură specifică (aparat ventilaţie, aparat radiologie mobil, aparat anestezie, injectomat, monitor funcţii vitale, defibrilator, electrocardiograf, paturi ATI) şi echipamente medicale de protecţie (bonete, combinezoane, halate, mănuşi, măşti, ochelari, viziere) pentru a trata, preveni şi combate răspândirea virusului COVID-19. 

„Au fost şi ne sunt în continuare necesare resurse financiare“

„În incinta spitalului, s-au efectuat lucrări de construcţii şi amenajări ale circuitelor speciale ce se impun în această nouă situaţie, lucrări ce au presupus cheltuieli suplimentare mari. De asemenea, ne-au fost şi ne sunt în continuare necesare resurse financiare, pentru achiziţionarea de aparatură medicală, echipament de protecţie, materiale sanitare, dezinfectanţi, pentru protejarea personalului medical. Astfel, în urma apelului nostru la solidaritate, pe lângă alte societăţi, sprijinul financiar al OMV Petrom ne-a fost de mare utilitate, pentru achiziţionarea de aparatură medicală şi material de protecţie. Cu aparatura medicală achiziţionată s-a completat dotarea secţiei ATI a spitalului unde sunt internate cazurile grave, confirmate COVID-19”, a declarat Diana Călinoiu, director financiar contabil la Spitalul de Urgenţă Târgu Cărbuneşti. 

“Suntem alături de cadrele medicale de la Spitalul de Urgenţă Târgu Cărbuneşti şi sprijinim eforturile acestora pentru gestionarea crizei. Sistemul medical din ţara noastră este pus la grea încercare în această perioadă, motiv pentru care ne implicăm activ în sprijinirea acestuia”, a spus Tiberiu Amzăr, Director Zonă de producţie Oltenia.

În apropiere de Târgu Cărbuneşti, în localitatea Totea, există cel mai important zăcământ de gaze naturale din România, care este exploattat de OMV.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite