De ce ar putea fi cercetat soţul poliţistei care şi-a executat mama şi fiul, apoi s-a sinucis. Cum au fost împuşcate victimele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noi detalii ies la iveală în cazul dublului asasinat din comuna gorjeană Băleşti. Constantin Lăpădat, soţul poliţistei criminale, ar putea fi şi el vizat şi el de anchetă, pentru că nu a respectat regimul armelor şi muniţiilor. De asemenea, rezultatele necropsiei arată cruzimea cu care a acţionat Adela Lăpădat, poliţistă la Transporturi Feroviare Târgu Jiu.

Ramona Oprea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, a prezentat primele rezultate ale necropsiei:

„Adela Lăpădat (n.r. - poliţista) prezenta o plagă prin împuşcare în zona capului, cu ieşire occipitală. Mama acesteia prezenta o plagă prin împuşcare la nivelul toracelui drept, cu ieşire craniană, iar copilul prezenta o plagă prin împuşcare frontală, cu ieşire în zona occipitală a capului. Este vorba de un singur glonţ, restul fiind ricoşări ale celorlalte gloanţe".

Soţul a mers la farmacie să cumpere medicamente

Constantin Lăpădat, soţul poliţistei criminale, angajat şi el ca agent la Postul de Poliţie din localitatea Mătăsari, este vizat de ancheta care se desfăşoară de către Parchetul de pe lângă Tribunalu Gorj. Acesta ar putea fi cercetat pentru nerespectarea regimului armelor şi muniiţiilor. Acesta era autorizat să deţină acasă arma de serviciu, doar că în documente este menţionat un apartament din Târgu Jiu, şi nu locuinţa din comuna Băleşti. 

balesti

Duminică seară, înainte de a pleca la serviciu, soţia l-a rugat să meargă la farmacie pentru a cumpăra medicamente. El şi-a lăsat pistolul acasă, iar în tot acest timp s-a petrecut tragedia. Soţia lui a pus mâna pe armă şi şi-a împuşcat mama, copilul de şase luni, după care s-a sinucis. Când s-a întors, soţul a descoperit ce s-a întâmplat şi a sunat 112. 
 

Adela Lăpădat lucra de 12 ani ca agent la Poliţia Transporturi Feroviare din Targu-Jiu, iar de mai bine de un an intrase în concediu maternal.

„Nu prea mai ieşea din casă“

Naşul celor doi poliţişti este Daniel Brotea, şeful Poliţiei Transporturi Feroviare Târgu Jiu. Acesta a precizat că Adela era o poliţistă de excepţie: „Nu am mai văzut-o de câteva luni. Nu prea mai ieşea din casă după naştere. Nu am observat nimic. A fost o poliţistă excepţională, mai bună decât un poliţist bărbat“. Femeia locuia împreună cu soţul ei şi băieţelul lor, la socrii ei, în comuna Băleşti.

„Urmează să fie dispuse mai multe expertize“

Cristina Ciobanu, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, a precizat că procurorul de caz nu exclude nicio variantă: „Se fac cercetări în cauză pentru comiterea infracţiunii de omor calificat asupra unor membri de familie. Din probele administrate până în prezent nu rezultă elemente care să conducă la punerea sub învinuire a unei alte persoane, respectiv, cel mai probabil, soţul femeii decedate, însă, procurorul şi echipa de anchetă nu exclud nicio variantă în acest moment. Se administrează probe în vederea stabilirii adevărului. Au fost şi urmează să fie dispuse mai multe expertize şi constatări în această cauză“.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite