Cum „a umflat” canicula plăcile din beton ale unui drum judeţean: o femeie rănită, după ce un șofer a vrut să ocolească dâmburile

0
Publicat:

Din cauza căldurii excesive, un drum județean din Gorj „s-a umflat”, fiind un pericol pentru șoferi. Un şofer care a vrut să ocolească dâmburile din mijlocul drumului, a pierdut controlul volanului, și a făcut accident. O femeie a fost rănită și a ajuns la spital.

Drum afectat de caniculă FOTO: Gazeta de Sud
Drum afectat de caniculă FOTO: Gazeta de Sud

Drumul județean DJ 663 A este greu circulabil în zona Văcarea, din comuna Dănești. Problemele au apărut spre seară, după o zi caniculară, cu temperaturi de 35 de grade Celsius. 

O femeie, pasagera unei mașini, a ajuns la spital, după ce un șoferul a pierdut controlul volanului, în încercarea de o ocoli dâmburile, scrie presa locală.

Un bărbat de 55 de ani, din cauza unor înclinări în asfalt, formate în condiţii meteo extreme de caniculă, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a plonjat pe carosabil, rezultând rănirea unei femei de 56 de ani”, a precizat IPJ Gorj.

Autoritățile locale spun că din cauza căldurii, dar și din cauza greutății foarte mari a mașinilor care tranzitează zona, plăcile de beton s-au ridicat.

 La fața locului, o echipă de muncitori a rezolvat problema temporar, cu ajutorul unui buldozer.

„Drumul este în licitație publică, de aia am insistat să fie din fonduri europene. Valoarea lui este de 85 milioane de lei. Am mai avut anii trecuți asemenea evenimente dar nu în același loc. Cele patru dale ridicate, sunt pentru noi o premieră”, susține Cosmin Popescu, președinte Consiliul Județean Gorj. 

Autoritățile locale le transmit șoferilor să circule cu atenție. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite