Creştere cu peste 20 la sută a numărului de turişti din zona Rânca, după redeschiderea Transalpina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Transalpina este unul dintre cele mai frumoase drumuri din România                          Foto: Arhivă Adevărul
Transalpina este unul dintre cele mai frumoase drumuri din România                          Foto: Arhivă Adevărul

Redeschiderea în totalitate a circulaţiei pe Transalpina, cel mai înalt drum din ţară, va însemna o creştere semnificativă a numărului de turişti care vor ajunge în staţiunea Rânca.

Constantin Pănescu, preşedintele Asociaţiei Concesionarilor, a precizat că posibilitatea ca turiştii să traverseze munţii Parâng, din Oltenia şi până în Ardeal, va duce la o creştere cu 20 la sută a cererilor pentru cazare.

„În această lună preconizăm o creştere de 20-25% pentru că nu se cunoaşte de către toată lumea că se poate circula pe Transalpina dintr-un capăt în celălalt. Sunt o serie de pensiuni la Obârşia Lotrului. De asemenea, sunt pensiuni şi cabane la Oaşa. Cred că sunt 30 de structuri de cazare la Oaşa, o zonă deosebit de frumoasă“, a spus Pănescu.

„Este de bun augur deschiderea mai devreme a circulaţiei“

În mod normal, conform normativelor Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, circulaţia pe Transalpina şi Transfăgărăşan, cele mai înalte drumuri din România, ar fi trebuit să se redeschidă la sfârşitul lunii iunie. „Este de bun augur deschiderea mai devreme a circulaţiei pe Transalpina. 

Îi deplâng pe colegii care sunt legaţi de Transfăgărăşan, deoarece nu s-a reluat circulaţia“, a mai precizat Constantin Pănescu.

transalpina

Foto: CNAIR

Ajunge la o altitudine de 2.145 metri

Transalpina are o lungime de aproximativ 150 de kilometri. Drumul străbate Munţii Parâng, din Oltenia şi până în Ardeal. Transalpina trece pe pe teritoriul a patru judeţe: Gorj, Vâlcea, Sibiu şi Alba. Porneşte din localitatea Bengeşti Cicadia, din judeţul Gorj, şi ajunge în oraşul Sebeş, din judeţul Alba. 

Cel mai înalt punct în care ajunge este în pasul Urdele, la o altitudine de 2.145 metri. 

Circulaţia este închisă în sezonul rece între localităţile Rânca şi Obârşia Lotrului, pe o distanţă de aproximativ 30 de kilometri. 

Vă recomandăm să citiţi şi

Bărbat condamnat la 20 de ani de închisoare pentru infracţiuni de natură sexuală. Victimele sale au fost minore chiar şi în vârstă de cinci ani

A început sezonul ciupercilor. Cum ne ferim de cele periculoase şi ce trebuie să facem dacă le-am mâncat

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite