Condescu este acuzat că a prejudicat Pandurii şi fosta SNLO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Condescu va fi judecat de Tribunalul Olt
Condescu va fi judecat de Tribunalul Olt

Marin Condescu, preşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie şi fostul boss al clubului de fotbal Pandurii, este acuzat de procurori că aprejudiciat cu milioane de lei echipa de fotbal pe care a condus-o şi fosta Societate Naţională a Lignitului Oltenia. Condescu a fost trimis ieri în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj.

Potrivit oamenilor legii, Marin Condescu s-ar fi folosit de trei contracet false pentru a obţine peste 2,5 milioane de lei de la fosta SNLO. „În perioada 23 martie 2011-29 septembrie 2011, în mod repetat şi în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în calitate de preşedinte al C.S. Lignitul Tg.-Jiu, a semnat în fals la rubrica ,,CESIONAR” şi a uzat de un număr de trei înscrisuri denumite contract de cesiune creanţe, cunoscând că acestea sunt false, pe care ulterior, prin intermediul inculpatului Temelescu Viorel, le-a prezentat spre semnare factorilor de conducere din cadrul S.N.L.O. Tg-Jiu, inducându-i pe aceştia în eroare, obţinând în acest mod un folos material injust în sumă totală de 2.503.933 lei“, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

image

Peste 2,6 milioane de lei, prejuduciul cauzat clubului

image

Anchetatorii susţin că Marin Condescu şi-ar fi însuşit peste 1,5 milioane de lei de la clubul Pandurii, în urma acordării unor împrumuturi fictive: „În sarcina aceluiaşi inculpat s-a reţinut că în mod repetat şi în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în calitate de preşedinte al C.S. Pandurii Lignitul Tg-Jiu, prin folosirea unor contracte de împrumut fictive, care nu reflectă realitatea,  acordate în calitate de persoană fizică către C.S. Pandurii Lignitul Tg-Jiu şi-a însuşit personal în mod necuvenit suma de 1.551.156 lei, la care se adaugă suma transferată sistematic către o firmă din Tg-Jiu  de 1.080.000 lei, prejudiciind astfel interesele clubului sportiv“. 

Târgu-JiuPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite