Cazul cutremurător al unei femei care şi-a pierdut unicul fiu în timpul Revoluţiei din decembrie 1989 VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tanti Elena trăieşte din mila oamenilor                                                  Foto: facebook.com/mihaela.pungan
Tanti Elena trăieşte din mila oamenilor                                                  Foto: facebook.com/mihaela.pungan

Un cunoscut medic neurolog din Târgu Jiu a prezentat cazul cutremurător al unei paciente care i-a fost adusă la cabinet de o femeie cu suflet milos, în speranşa că ar putea-o ajuta să obşină pensie de handicap.

Femeia, în vârstă de 75 de ani, suferă de o afecţiune care se manifestă printr-un tremurat al mâinilor. Boala a apărut în urma şocului suferit în urmă cu peste 30 de ani când a aflat că fiul său a fost ucis în timpul evenimentelor din 1989.

Bătrâna trăieşte dintr-un ajutor social de 142 de lei pe lună şi din mila oamenilor.

„Tanti Elena are 75 de ani şi e singură pe lume. Nu a lucrat cu forme legale suficient şi nu are pensie. Mi-a adus-o o doamnă,  care a găsit-o pe stradă şi i-a fost mila de ea, ca sa-i fac un referat pentru o pensie  de handicap. Nu ştia nici ea cum ar putea să o ajute, dar din mila, umbla cu biata bătrână din cabinet în  cabinet, cerând ajutor. Mă doare inima, cum ştiu că vă doare pe mulţi din cei care-i vedeţi drama bietei bătrâne. De mai bine de o lună, doamna care mi-a adus-o caută o soluţie pentru ea. A întrat plângând şi rugându-mă să o ajut“, a povestit medicul neurolog Mihaela Pungan.

„Instituţiile responsabile să facă ce trebuie!“

Medicul a relatat şi necazurile care i-au marcat viaţa bătrânei, care a fost victimă a unui soţ violent, iar lovitura cea mai mare a reprezentat-o moartea singurului fiu. În prezent, femeia locuieşte într-o garsonieră din Târgu Jiu, care i-a fost oferită de autorităţi ca locuinţă socială, care nu este încălzită în timpul iernii: „A avut un soţ, acum mort, care o bătea, şi un copil, care a murit împuşcat la Revoluţie, în Bucureşti. Era militar, mi-a arătat o poza cu el îmbrăcat în haina soldăţească, un băiat frumos!  Acum, tanti Elena trăieşte din 142 de lei pe luna (ajutor social) şi mai ales din mila oamenilor. Locuieşte într-o locuinţă socială, nu are curent,  căldură şi apa caldă“, mai spune medicul neurolog.

Îşi petrece mai toată ziua pe străzi

Bătrâna îşi petrece mai toată ziua pe străzi, în căutare de mâncare. Medicul neurolog face un apel, pentru ca femeia să fie internată într-un centru de îngrijire: „Trebuie îngrijită, să nu fie obligată să stea pe străzi  ca să primească un codru de pâine,  să nu sufere de foame, de frig, de mizerie şi să primească asistenta medicală, de care are nevoie. Aş vrea  ca instituţiile responsabile de soarta ei sa facă ce trebuie!“.

Vă recomandăm să mai citiţi

Oraşul Rovinari a fost afectat de o furtună puternică VIDEO

Au transportat aproximativ două tone de moloz cu un Fiat Punto

Târgu-JiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite