Boboc de lebădă rănit, pe lacul de acumulare din Târgu Jiu. Salvamontiştii au intervenit cu o barcă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Puiul de lebădă a fost scos din lacul de acumulare de salvamontiştiFOTO: facebook.com/romania.salvamont/
Puiul de lebădă a fost scos din lacul de acumulare de salvamontiştiFOTO: facebook.com/romania.salvamont/

Un boboc de lebădă rănit a fost scos, aseară, de către salvamontişti din lacul de acumulare din municipiul Târgu Jiu.

Salvatorii au intervenit cu o barcă şi au reuşit să scoată pasărea din apă. Câţiva trecători au observat că puiul de lebădă se deplasa cu greutate pe apă şi nu îşi mai putea ţine capul în mod normal, iare celelalte lebede ser strânsese în jurul său. 

„Pentru ca noi nu putem spune «Nu» , pentru ca noi nu putem spune «Nu se poate»!

Salvamontiştii din cadrul Serviciului Salvamont al Consiliului Judeţean Gorj au fost solicitaţi să intervină la o situaţie mai puţin diferită, pentru recuperarea unui pui de lebădă lovit şi care plutea pe lacul de acumulare de lângă oraşul Tg. Jiu. Locuitorii au văzut ca grupul de lebede stătea adunat în jurul puiului, şi-au dat seama că acesta are probleme şi au solicitat sprijinul salvamontiştilor pentru a vedea care este situaţia. Au intervenit salvamontiştii aflaţi în tura de permanentă din Baza centrala Tg. Jiu, care au recuperat puiul e lebădă şi, constatând  ca acesta e rănit l-au dat unei organizaţii pentru protecţia animalelor pentru al duce la un medic veterinar pentru consult si tratament. Să speram ca puiul de lebădă va avea o însănătoşire grabnică“, au transmis reprezentanţii Salvamont Gorj într-o postare pe pagina de Facebook. 

lebada targu jiu

Va ajunge la o clinică din Sibiu

Claudiu Fiu, vicepreşedintele Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Gorj, a spus că bobocul de lebădă s-a accidentat, probabil, de liniile de troleibuz, dar că are şanse mari de a fi recuperat:  „Probabil că s-a rănit de liniile de la troleibuz atunci când a vrut să zboare peste baraj. Avea o luxaţia la gât şi o rană superficială la o aripă. Am reuşit să îl salvăm cu ajutorul unei bărci a Serviciului Salvamont. A fost dus la o clinică din Târgu Jiu, unde i s-a aplicat un tratament de urgenţă şi perfuzii. Va fi transportat la o clinică de specialitate din Sibiu, unde cred că se va recupera. Acolo au fost duse patru lebede de la Târgu Jiu care au fost rănite“.

lebada targu jiu
Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite