Afacerişti, interlopi şi primari sărbătoresc Revelionul în spatele gratiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Habitu a fost pus în libertate

O serie de persoane cu influenţă din judeţul Gorj îşi vor petrece Revelionul în spatele gratiilor, cele mai multe dintre acestea fiind în stare de arest preventiv.

Fostul primar al comunei Fărcăşeşti, Constantin Pârvulescu, se află în penitenciar de sărbătorile de iarnă, fiind condamnat la şapte de ani de închisoare pentru luare de mită. Acesta se află în spatele gratiilor de peste doi ani. În luna noiembrie a acestui an, Pârvulescu a fost condamnat definitiv de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Acesta a fost găsit vinovat că a luat o şpagă de 350.000 de euro constând în bunuri şi servicii. Constantin Pârvulescu a fost trimis în judecată, în aprilie 2011, de către procurorii din cadrul DNA Craiova.  În perioada 2000-2008, Constantin Pârvulescu a primit de la doi denunţători, oameni de afaceri, foloase materiale în schimbul atribuirii preferenţiale a zeci de contracte de achiziţie publică firmelor administrate de acestea. Valoarea contractelor este de 1,5 milioane de euro.
Primarul suspendat al comunei Peştişani, Florin Pavel, îşi va petrece şi el Revelionul în spatele gratiilor, deşi Tribunalul Gorj a aprobat cererea acestuia de eliberare din arest preventiv. Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a făcut recurs, aşa că soarta edilului şef va fi decisă de Curtea de Apel Craiova. Florin Pavel este acuzat că a luat mită de la actualul deputat Dian Popescu, pentru a-i acorda un contract de construire a unui stadion. Acesta mai este acuzat de abuz în serviciu în formă gravă pentru că a semnat un contract pentru cesionarea de creanţe către interlopul Doru Şerban, cunoscut sub numele de Habitu. Acesta se află şi el în arest preventiv în Penitenciarul Târgu-Jiu, după ce a fost trimis în judecată pentru cămătărie, spălare de bani şi evaziune fiscală. Soţia acestui a solicitat zilele trecute o cerere de eliberare din arest a soţului său, dar judecătorii au respins cererea.

O femeie de afaceri şi un funcţionar, în spatele gratiilor

Ana Guţă, consilier în cadrul Direcţiei Sanitar-Veterinare Gorj, se află în arest preventiv de Revelion. Aceasta este acuzată că a întocmit mai multe falsuri pentru ca firma Lexistar să scape de plata de impozite în sumă de 1,2 milioane de lei. De asemenea, şi administratorul firmei Lexistar, Maria Lupulescu, va petrece trecerea în noul an în penitenciar. Aceasta este acuzată de evaziune fiscală, instigare la fals şi fals intelectual.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite