Vlogger african din Benin, venit în Cetatea Voievozilor, la Târgoviște. „Arhitectura este ca la Milano” VIDEO

0
Publicat:

Un tânăr african stabilit în România și-a făcut o pasiune din a merge prin orașele frumoase al României și de a învăța despre istoria locurilor. În urmă cu puțin timp a vizitat Târgoviște, fostă cetate voievodală, acolo unde au trăit cei mai mulți domnitori.

Aventurile unui african din Benin în cetatea voievozilor, Târgoviște

Vloggerul african, născut în Republica Benin, s-a plimbat prin biserici, a vizitat restaurantele locale și a rămas plăcut impresionat de ce poate oferi Târgoviște pentru o variantă de City Break.

Arhitectura e ca la Milano. Acolo e primăria, e cam frumușică” a fost reacția lui Rodrigo del Porto, când s-a plimbat prin centrul vechi al orașului.

Rodrigo este angajat la Societe Generale Global Solution Centre Romania și cochetează cu muzica, iar pe canalul său de Youtube explică, vorbind o limbă română curată, cum a ajuns și de ce a ales să se stabilească în România. 

Africanul a nimerit în Târgoviște chiar de zilele orașului - 8 septembrie.

Dacă îți dorești o mică escapadă, recomand să mergi la Târgoviște, la doar o oră de București: poți descoperi o mulțime de obiective turistice extrem de interesante, arhitectură specifică zonei, dar și restaurante cu mâncare tradițională foarte gustoasă, cum ar fi ciolan și coaste, la prețuri rezonabile. Turnul Chindiei este legat de existența renumitului domnitor român Vlad Țepeș. Istoricii din Târgoviște insistă că trupul lui Vlad Dracul s-ar putea odihni sub zidurile sale sau la Mănăstirea Dealu, însă alte opinii indică spre Mănăstirea Comana. Se pare că spiritul lui Vald Țepeș încă bântuie prin acest turn”, mai spune Rodrigo.

Rodrigo del Porto, într-un costum medieval. FOTO Facebook
Rodrigo del Porto, într-un costum medieval. FOTO Facebook

Republica Benin este o țară în vestul Africii, cunoscută în vechime ca Dahomey. La sud este mărginită de Golful Guineea, de Togo și Nigeria la vest respectiv est, precum și Burkina Faso și Niger la nord.

Destinația anului 2022 - Târgoviște locul 2 în preferințele publicului

Echipa „Destinația Anului” a fost prezentă la Târgoviște și a realizat un material care prezintă fosta capitală a Tării Românești ca pe o veritabilă destinație de city-break.

Târgoviște, alături de Brașov și Iași, a câștigat etapa regională Destinația anului 2022 la categoria City Break, iar toate trei s-au calificat în etapa națională a competiției.

image

Târgoviște a avut cel mai mare punctaj în regiunile Muntenia, Oltenia și Dobrogea.

Orașul Târgoviște trebuie vizitat în primul rând pentru imensa lui încărcare istorică. Fiind curte domnească și capitala Țării Românești pentru aproape 300 de ani, de aici au făcut istorie unii dintre cei mai mari conducători ai neamului românesc, cum ar fi Mircea Cel Bătrân, Vlad Țepeș, Mihai Viteazul, Matei Basarab sau Constantin Brâncoveanu.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite