VIDEO Intervenţie dificilă a jandarmilor montani, pentru scoaterea din zăpadă a doi turişti împotmoliţi în Masivul Bucegi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iarna face deja probleme în nordul judeţului Dâmboviţa. Noaptea trecută, doi turişti din Prahova au avut nevoie de intervenţia jandarmilor montani după ce maşina în care se aflau a derapat în afară drumului, din cauza zăpezii foarte mari.

Incidentul a avut loc pe Drumul judeţean 714 în zona Zănoaga. Cei doi, un bărbat şi o femeie, le-au spus jandarmilor că intenţionau să ajungă în zona Platoului Padina din Bucegii dâmboviţeni, însă din cauza zăpezii foarte mari dar şi a maşinii neechipate corespunzător aceştia au rămas blocaţi în zona Zănoaga. 

Jandarmii i-au ajutat şi i-au transportat în siguranţă la destinaţie. 

Potrivit informaţiilor furnizate, miercuri, de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa, jandarmii montani de la postul Zănoaga au fost solicitaţi să intervină, în noaptea de marţi spre miercuri, la ora 2.00, în ajutorul a doi turişti din Sinaia care au rămas blocaţi cu un autoturism pe drumul judeţean 714 Moroeni - Bolboci - Peştera.

Cei doi au plecat din Sinaia, cu autovehiculul neechipat pentru iarnă, intenţionând să ajungă în zona Peştera, însă maşina a derapat pe drumul acoperit cu zăpadă şi şoferul nu a putut să o redreseze.

Aceasta este a doua astfel de acţiune la care au participat jandarmii montani din Dâmboviţa în ultima perioadă. Marţi, jandarmii au intervenit în sprijinul a trei muncitori care au rămas blocaţi cu maşina tot pe DJ 714.

Jandarmii montani le recomandă turiştilor că nu urce pe munte neechipaţi corespunzător şi să aibă maşinile dotate cu anvelope de iarnă întrucât în zona montană a nins.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite