VIDEO Iarna încă suflă cu putere. Vânt de peste 100 de km la Padina şi Vf. Omu

0
0
viscol db

Iarna îşi arată colţii pe ultima sută de metri în multe zone montane din ţară. În câteva judeţe a fost emis cod portocaliu de viscol şi ninsoare. La Vârful Omu sau în staţiunea Padina - Peştera viscolul a scăzut vizibilitatea aproape de zero.

ANM a emis coduri portocaliu şi galben de vânt puternic şi ploi în jumătate de ţară. La munte a nins şi a fost viscol, ca în plină iarnă. 

La Vârful Omu sau în staţiunea Padina - Peştera, din Dâmboviţa, viscolul a scăzut vizibilitatea aproape de zero.

Vântul puternic a suflat în zonele montane din 13 judeţe cu peste 100 de km/h. Probleme sunt la altitudini de peste 1.700 m. Vremea rea se va meţine până în această seară.

Vânt puternic în zonele montane din 13 judeţe, ce poate atinge 140 de km/h

De miercuri seară, de la ora 21:00, şi până joi, la aceeaşi oră, se vor semnala intensificări ale vântului şi viscol în zona montană înaltă. Vântul va avea intensificări cu rafale de peste 90...100 km/h, potrivit atenţionării cod galben.

Temporar, la altitudini de peste 1.700 m, se vor semnala precipitaţii predominant sub formă de ninsoare şi local va fi viscol.

Totodată, pentru acelaşi interval a fost emis un cod galben de intensificări ale vântului pentru Maramureş şi Transilvania.

În Maramureş şi în Transilvania, local şi temporar vor fi intensificări ale vântului cu viteze la rafală ce vor depăşi în general 55...60 km/h.

De joi dimineaţă, de la ora 6:00, până seara la ora 21:00, va intra în vigoare un cod galben de intensificări ale vântului în Oltenia, vestul Munteniei, nordul şi centrul Moldovei.

Astfel, în Oltenia, vestul Munteniei şi în nordul şi centrul Moldovei, local şi temporar vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală cuprinse, în general, între 55 şi 65 km/h, mai ridicate în nordul Moldovei, unde se vor înregistra peste 70 km/h.

Codul portocaliu este valabil în intervalul 07 mai, ora 02:00 - 07 mai, ora 21:00 şi vizează zona montană înaltă a Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, cu intensificări puternice ale vântului.

În aceste zone vor fi intensificări puternice ale vântului, cu viteze la rafală de 120...140 km/h, temporar va ninge slab, iar ninsoarea va fi viscolită.

Târgovişte


Ultimele știri
Cele mai citite