VIDEO Gruparea "Ghenosu", destructurată de procurorii DIICOT

0
Publicat:
Ultima actualizare:
No title
No title

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au reţinut, ieri, cinci membri ai grupării "Ghenosu", specializată în comiterea de infracţiuni informatice şi fraude cu cărţi de credit.

Cei cinci tineri certaţi cu legea, fac parte din clanul interlopului târgoviştean Florin Parjol, zis "Ghenosu". Acţiunea procurorilor vine după ce, la data de 15 octombrie, Ghenosu a fost arestat pentru 30 de zile, pentru comiterea de fapte similare.



Potrivit DIICOT, în perioada martie - octombrie 2010, cei cinci inculpaţi s-au constituit într-un grup infracţional organizat şi au confecţionat dispozitive artizanale cu care au fraudat mijloacele de plată electronice. Aceştia au instalat  echipamente de "skimming" pe terminale de distribuţie a numeralului în vederea colectării de informaţii de pe banda magnetică a cărţilor de credit. În acest fel au reuşit sustragerea unor sume importante din 15 ATM-uri din Bucureşti, Timişoara, Arad, Braşov, Zalău, Constanţa şi Băile Herculane. Este vorba de numai puţin de 200.000 de lei.

Procurii DIICOT au dispus reţinerea pentru 24 de ore şi au formulat propunere de arestare preventivă faţă de cei cinci inculpaţi.

La realizarea acţiunii au participat poliţişti din cadrul BCCO - Serviciul de Combatere a Criminalităţii Informatice, iar suportul tehnic a fost asigurat de Direcţia de Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite