UPDATE VIDEO Suspectul în cazul dublului asasinat de la Târgovişte a fost arestat: „Am vânat elefanţi“. Anchetatori: „Riscă închisoarea pe viaţă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anchetatorii au reţinut marţi seară un suspect în vârstă de 58 de ani, bănuit că ar fi cel care a împuşcat doi bărbaţi pe un câmp de lângă Târgovişte. Suspectul este vânător autorizat, deţine legal o armă de vânătoare, însă nu-şi plătise cotizaţia către Asociaţia Vânătorilor, motiv pentru care nu avea voie să vâneze, au anunţat anchetatorii în cadrul unei conferinţe de presă.

UPDATE:  Suspectul principal în acest caz a fost arestat penru 30 de zile.

Mihai Gheorghe, în vârstă de 58 de ani are copii care sunt căsătoriţi şi este vânător. El deţine legal o armă. Suspectul s-a arătat ”foarte stăpân pe sine”  la audieri şi nu a recunoscut fapta. De altfel, el i-a aşteptat pe poliţişti acasă.

Bărbatul de 58 de ani bănuit de dublul asasinat este mecanic de meserie şi lucrează la un service din zona unde au fost împuşcaţi cei doi, în Microraionul XI. De asemenea, el este şi vânător. Încă nu a recunoscut fapta. Se pare că bărbatul audiat este cercetat într-un dosar penal legat de o infracţiune pe drumurile publice şi îi fusese suspendat temporar dreptul de folosire a armei de vânătoare.

Suspectul a susţinut tot timpul că nu îl cunoştea pe Gheorghe Ifrim, consilierul local din Răzvad ucis, deşi cei doi făceau parte din grupe care acţionau pe acelaşi fond de vânătoare. Bărbatul a fost inclus încă de vineri, a doua zi de la producerea crimei, într-un cerc de suspecţi din care au făcut parte 11 persoane.

Declaraţiile sale contradictorii i-au făcut pe anchetatori să restrângă cercul şi să-l ridice pentru a-l duce la audieri. Oamenii legii au descoperit de asemenea arma cu care ar fi fost împuşcaţi consilierul local Gheorghe Ifrim şi bărbatul care muncea pentru acesta, Ion Neagu. Dus la Spital pentru analize de rutină, potrivit procedurilor, bărbatul a spus că a fost la vânătoare de elefanţi.

Fapta de care este acuzat Mihai Gheorghe, 58 de ani, este de omor calificat. El riscă 25 de ani de închisore sau detenţia pe viaţă.

Oamenii legii din Dâmboviţa au demarat o anchetă maraton în acest caz, în care persoane necunoscute au ucis doi oameni la marginea oraşului Târgovişte, pe data de 26 octombrie. 

image

Unul dintre bărbaţii găşiţi împuşcaţi pe un câmp din zona Nisipuri, la ieşirea din municipiul Târgovişte, era un consilier local UNPR din oraş, pe nume Răzvan Gheorghe Ifrim (40 de ani). Celălalt bărbat, Ion Neagu, era angajatul consilierului local la o fermă din zonă.
 
Cei doi bărbaţi împucaţi pe câmp au fost victimele unui braconier. Primul care a căzut răpus de rafala de alice a fost consilierul, urmat de angajatul său.

image

Trupul neînsufleţit al consilierului Gheorghe Ifrim (foto dreapta), de la Primăria Răzvad, a fost condus pe ultimul drum de sute de rude şi cunoştinţe, duminică. Apropiaţii săi nu înţeleg nici acum ce s-a întâmplat pe câmp şi cer autorităţilor să înăsprească legislaţia de acordare a armelor pentru vânători.
 

Fostul consilier a fost înmormântat în cimitirul din Valea Voievozilor, comuna Răzvad, în prezenţa unui alai numeros.

CITEŞTE ŞI:

Dublul asasinat de la Târgovişte. Sute de vânători, chemaţi la audieri, la amprentat şi la prelevare de probe ADN

Ultimele cuvinte ale consilierului asasinat pe un câmp de lângă Târgovişte: „Vă dau pe mâna poliţiei!“

FOTO Doi bărbaţi au fost găsiţi împuşcaţi în cartierul sârbesc din Târgovişte. „Varianta omorului calificat este cea mai plauzibilă“

VIDEO Doi bărbaţi, împuşcaţi pe un câmp. Zeci de criminalişti periază zona în care s-a comis dublul asasinat

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite