Telecabina Peştera – Babele, redeschisă iarna după 12 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Veşti bune pentru iubitorii de munte şi de zăpadă. Telecabina care asigură legătura dintre zona dâmboviţeană Peştera şi cabana Babele este funcţională în această iarnă, după o pauză de mai bine de 12 ani.

Anul acesta a fost luată decizia de a repune în funcţiune instalaţia pe cablu şi pe timpul iernii pentru revigorarea turismului în zonă. „Am hotărât să deschidem acest segment de telecabină pentru a lega din punct de vedere turistic cele două zone, Peştera şi Babele. Până acum aceasta a funcţionat doar pe timpul verii. La vremea respectivă telecabina a fost închisă din lipsă de turişti iar acum, în urma unui interes crescut din partea celor care ajung în zona noastră, i-am dat drumul”, a declarat pentru Adevărul de Seară, Victor Cercel, mecanic trolist, telecabina Peştera. „Turiştii trebuie să ştie că drumul până la Peştera este foarte bun, se intervine aproape zilnic cu utilaje de deszăpezire, astfel accesul până la noi fiind foarte uşor indiferent de condiţiile meteo. Cu anvelope de iarnă şi cu o pereche de lanţuri accesul se face fără probleme”, a completat acesta.

Decizia de a reporni telecabina Peştera-Babele, pe lângă avantajele de natură turistică pe care le aduce zonei, aduce şi beneficii de ordin tehnic pentru instalaţia pe cablu. „Decizia este bună şi din punct de vedere tehnic. De fiecare dată când reporneam telecabina vara, aveam de lucru, contactele electrice erau coxate, cablurile erau ruginite, trebuia să facem un service care dura mai mult timp. Acum, telecabina fiind în uz, e ca şi maşina, este mult mai uşoară întreţinerea, decât dacă ai ţine-o pentru o perioadă lungă de timp în garaj. Din luna mai, aceasta va funcţiona în regim normal de vară, în fiecare zi a săptămânii”, a adăugat Victor Cercel.

Telecabina asigură transportul de la Peştera, altitudine de 1600 de metri până la cabana Babele, la o altitudine de 2200. Aceasta este funcţională doar în weekend, în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, de la ora 09,00 până la 15,30. Un bilet pe acest traseu este de 13 lei.


Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite