Târgovişte: Nicky Anosike a jucat în All Star Game-ul WNBA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte: Nicky Anosike a jucat în All Star Game-ul WNBA VIDEO
Târgovişte: Nicky Anosike a jucat în All Star Game-ul WNBA VIDEO

Nkolika "Nicky" Nonyelum Anosike a făcut liceul de fete „St. Peter” din Staten Island, New York. În aceeași perioadă ea a reușit să se remarce în lumea baschetului, evoluând în „WBCA High School All-America Game”, o partidă pentru care sunt selecționate cele mai bune 22 de jucătoare din liceele americane.

Două titluri în campionatul colegiilor

Performanțele ei din timpul liceului nu au trecut neobservate și ea a primit o bursă la colegiul din Tennessee, o adevărată pepinieră pentru jucătoarele de baschet din Statele Unite. A absolvit colegiul în 2008 nu înainte de a se impune, de două ori consecutiv, în 2007 și 2008, în competiția națională destinată colegiilor.

A câștigat „Jocurile Pan-Americane”

Nicky Anosike a ajuns la numai 21 de ani să fie selecționată în echipa națională a SUA cu care a câștigat jocurile Pan-Americane în 2007. „În ultima vreme prestațiile mele au fost dintre cele mai bune atât în WNBA cât și în Europa, dar obiectivul meu cel mai important este legat de echipa reprezentativă cu care sper să particip în 2012 la Olimpiada de la Londra”, spune Anosike.

Nicky Anosike

Joacă în WNBA, la Minnesota Lynx

În 2008, după terminarea colegiului, Nicky a fost selecționată a 16-a la echipa Minnesota Lynx din WNBA, cea mai puternică întrecere baschetbalistică femină de pe planetă. În numai un sezon Anosike a reușit performanțe incredibile devenind, peste noapte una dintre vedetele întrecerii.



„Ultimul sezon a fost unul extraordinar pentru mine”, crede Anosike, care a fost selecționată pentru All Star Game și a intrat între primele 5 jucătoare defensive ale ligii. Mai mult a fost cea mai bună din echipa sa la toate categoriile: puncte, pase decisive și recuperări. „M-am simțit cu adevărat  onorată să fiu recunoscută de toți antrenorii din WNBA ca una dintre cele mai bune jucătoare în defensivă. Am muncit foarte mult pentru a ajunge la acest nivel, dar să nu uităm că baschetul este un joc de echipă. N-aș fi făcut nimic din tpate astea dacă nu aș fi fost ajutată de colegele mele și de antrenori”, spune Nicky Anosike.

A fost aproape de a rata transferul la Târgoviște din cauza unei accidentări

În urmă cu o lună și jumătate, Nicky Anosike a suferit o accidentare foarte gravă la genunchi și a trebuit să se opereze. Ea semnase deja cu echipa de baschet feminin din Târgoviște, dar indisponibilitatea se putea prelungi atât de mult încât ea să nu mai poată evolua pentru MCM. Totuși ea a reușit o recuperarea și acum se antrenează în Sala Sporturilor din Târgoviște. „Încă nu sunt la potențialul maxim, dar sper să ajung la acest nivel până la debutul noii mele echipe în cupele europene. Încă mai am dureri, dar medicii mi-au spus că acest lucru este normal și că starea aceasta va mai dura câteva luni. Singurul lucru care mă nemulțumește este că nu mai sunt la fel de rapidă ca acum câteva luni”, a declarat juctoarea din Statele Unite ale Americii.



Întrebări și răspunsuri:

Ai avut și alte oferte de a evolua în Europa înainte de a veni la Târgoviște ?

Da am avut foarte multe oferte. În trecut am jucat și la Elitzur Ramla, în Israel, un campionat foarte puternic. Cu toate astea am ales Târgoviștea pentru că obiectivul stabilit de această echipă, câștigarea „Fiba EuroCup”  reprezintă exact ce îmi doresc și eu.

Care este prima ta impresie despre România ? La ce te așteptai și ce ai găsit aici ?

Nu auzisem prea multe lucruri despre această țară așa că nu mi-am făcut nici un fel de imagine înainte de a veni aici. Ceea ce pot să spun este că oamenii sunt foarte prietenoși. Toată lumea încearcă să mă ajute și să se asigure că am tot ce-mi trebuie.

Ce-i place:

Îmi place foarte mult să pierd vremea alături de prieteni. Iubesc muzica și îmi place foarte mult să mă uit la filme.

Ce nu-i place:

Nu-mi plac oamenii care consideră că ceva li se cuvine dinainte. Nu-mi plac leneșii, oamenii răutăcioși, dar nici cei care au o părere prea bună despre ei.

Profil:
Nume: Nkolika Nonyelum Anosike
Locul nașterii: Brooklyn, New York
Data nașterii: 27 Februarie 1986
Stare civilă: necăsătorită
Studii: Colegiul Tennessee

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite