Târgovişte. Lumina sfântă va fi adusă de la Ierusalim

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ca în fiecare an, cu această ocazie, Înaltpreasfinţia Sa va dărui, clerului şi credincioşilor prezenţi, Lumina Sfântă de la Ierusalim, pe platoul din faţa Catedralei Mitropolitane
Ca în fiecare an, cu această ocazie, Înaltpreasfinţia Sa va dărui, clerului şi credincioşilor prezenţi, Lumina Sfântă de la Ierusalim, pe platoul din faţa Catedralei Mitropolitane

Sâmbătă, 15 aprilie 2017, începând cu ora 23.30, Slujba Învierii şi Sf. Liturghie Arhierească vor fi celebrate, la Catedrala din Târgovişte, cu prilejul celei mai mari sărbători creştine, Învierea Domnului, de către Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit NIFON, însoţit de un sobor de preoţi şi diaconi.

Ca în fiecare an, cu această ocazie, Înaltpreasfinţia Sa va dărui, clerului şi credincioşilor prezenţi, Lumina Sfântă de la Ierusalim, pe platoul din faţa Catedralei Mitropolitane.

A doua zi, începând cu ora 12.00, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit NIFON va săvârşi, slujba Vecerniei din cea de a doua zi de Paşti sau Slujba celei de-a doua Învieri.

Programul slujbelor pascale

Joi, 13 aprilie: DENIA celor 12 Evanghelii, Catedrala Mitropolitană, începând cu ora 17.30. Apoi, de la ora 20.30, Înaltpreasfinţa Sa va binecuvânta deschiderea manifestării “Calea luminii”, la care vor participa membri ai Comitetelor de tineri, de la parohiile din Municipiul Târgovişte.

Manifestarea va fi inaugurată de rostirea cuvântului de învăţătură de către Înaltpreasfinţia Sa.

Vineri, 14 aprilie: DENIA Prohodului Domnului, Catedrala Mitropolitană, începând cu ora 19.00.

Sâmbătă, 15 aprilie – Duminică, 16 aprilie: Slujba ÎNVIERII DOMNULUI şi Sfânta Liturghie Arhierească, Catedrala Mitropolitană, începând cu ora 23,45.

Duminică, 16 aprilie: Slujba ÎNVIERII A II-A, Catedrala Mitropolitană, orele 12,00-13,45.

Vineri, 21 aprilie: Sărbătoarea Izvorul Tămăduirii, hramul Mănăstirii Nucet, începând cu ora 8.00. După săvârşirea Sfintei Liturghii, va avea loc sfinţirea apei sau Aghiasma mică, la locul intitulat “Fântâna de leac”.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite