Tabere pentru tinerii defavorizaţi

0
0

Luna viitoare, 154 de copii vor învăţa despre ceea ce înseamnă muntele şi vor face drumeţii. Taberele sunt organizate de Direcţia pentru Sport şi Tineret a Judeţului Dâmboviţa, la Centrul de Agrement „Cerbul”, între 1-3 octombrie şi 22-24 octombrie.

Tinerii care provin din mediul rural, din familii monoparentale, de şomeri sau din familii care au mai mult de trei copii în întreţinere vor avea şansa să participe la două tabere, luna viitoare, la Centrul de Agrement “Cerbul”, pe 1-3 octombrie şi 22-24 octombrie, unde se vor recrea şi vor învăţa totul despre turismul montan. 154 de tineri vor avea parte de proiecţii de imagini despre zona montană din nordul judeţului, dar şi de cursuri despre marcajele turistice din ţară şi de orientare cu busola. Totodată, aceştia vor fi implicaţi şi în activităţi practice prin drumeţii în Cheile Răteiului. Taberele sunt organizate de Direcţia pentru Sport şi Tineret a Judeţului Dâmboviţa şi Asociaţia Ecologică “Floare de Colţ”, iar fondurile provin de la Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret, prin programul “P2 - Programul de susţinere a activităţilor de tineret”.  “Scopul acestor tabere este de a stimula tinerii vulnerabili la sărăcie şi excludere socială să participe la programe recreative şi de agrement în domeniul turismului montan. Vor fi activităţi interesante, atractive pentru ei. Vor învăţa tehnici de escaladă, coborâri cu coarda şi multe altele”, a declarat Ileana Bocanciu, referent turism în cadrul Direcţiei pentru Sport şi Tineret a Judeţului Dâmboviţa.

Vor da teste de verificare a cunoştinţelor acumulate

54 de tineri vor participă la prima tabără, în cadrul a două proiecte, “Primii paşi pe munte” şi “Şcoală de educaţie turistică pentru tineret”, iar în cea de-a doua vor fi implicaţi 100 de copii, într-un proiect denumit “În dialog cu noi, în dialog cu muntele”. “La final, tinerii vor da teste pentru a vedea ce cunoştinţe au acumulat aceştia în tabără. Ceea ce facem noi aici este să oferim informaţii suplimentare pe care tinerii nu le pot afla la şcoală, decât în astfel de tabere”, adaugă Ileana Bocanciu.
Cei care vor să participe la taberele de luna viitoare trebuie să aibă o vârstă cuprinsă între 14 şi 29 de ani şi se pot înscrie la Direcţia pentru Sport şi Tineret a Judeţului Dâmboviţa, până pe data de 27 septembrie. “Este frumos că se face ceva şi pentru tinerii a căror familii au o situaţie precară şi care nu îşi permit să se ducă într-o tabără. Prin aceste tabere se pot recrea şi chiar pot învăţa lucruri noi şi interesante”, spune Ana Ştefan, o târgovişteancă de 36 de ani.

Târgovişte


Ultimele știri
Cele mai citite