Stejarul de 1.000 de ani de la Tătărani, Dâmboviţa. Traseu de jumătate de oră, de parcurs prin pădure cu bicicleta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stejarul de 1.000 de ani. FOTO: Viziteaza Aninoasa/Facebook
Stejarul de 1.000 de ani. FOTO: Viziteaza Aninoasa/Facebook

Un stejar impunător, situat într-o pădure din comuna dâmboviţeană Tătărani, a devenit loc de pelerinaj. Se spune că acest stejar are în jur de 1.000 de ani. Au auzit până şi copiii de celebrul arbore care atrage ca un magnet turiştii dornici de aventură şi de răcoarea pădurii.

La “stejarul de 1000 de ani” se ajunge din DN72 Târgovişte - Câmpulung şi se merge aproximativ 5 kilometri pe un drum forestier, într-o zonă împânzită de sonde petroliere. 

„Este un loc foarte puţin cunoscut şi destul de greu de găsit, dar care merită descoperit. Deşi mai colindasem această pădure cu bicicletele, nu ştiam că aici se ascunde acest călător prin veacuri. 

Am avut norocul de a întâlni pe cineva care ştia de acest loc şi ni l-a recomandat”, spune Victor, un târgoviştean împătătimit de cicclism şi parapante.

Legendele locale spun că domnitori precum Neagoe Basarab sau Mihai Viteazul s-ar fi odihnit la umbra stejarului de la Gheboieni, declarat monument al naturii.

  

Din păcate, Primăria Tătărani nu a amplasat în zonă nici măcar o plăcuţă care să indice locul, nu mai vorbim de amenajarea zonei în favoarea turiştilor care vor să scape de canicula din oraş.

Sursa video: Heads in the Clouds / Yutoube

Stejarul de 1.000 de ani. FOTO: Viziteaza Aninoasa/Facebook

Stejarul de 1.000 de ani. FOTO

Vă recomandăm să mai citiţi:

Cele mai frumoase trasee montane de toamnă din Bucegi, care pot fi parcurse inclusiv cu copiii

Via Transilvanica, un fel de Camino de Santiago al românilor

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite