Senatorul de Dâmboviţa, Sorin Roşca Stănescu, exclus din PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Roşca Stănescu i-a rugat pe colegii săi liberali, ca indiferent de rezultatul votului, să nu îl judece foarte aspru
Sorin Roşca Stănescu i-a rugat pe colegii săi liberali, ca indiferent de rezultatul votului, să nu îl judece foarte aspru

Senatorul va părăsit partidul la scurt timp după ce a declanşat un amplu scandal, în care a prezentat documente false despre finanţarea Alianţei DA, în campania electorală din 2004.

Biroul Politic al PNL a aprobat, ieri, cu 41 de voturi “pentru” şi cinci “împotrivă”, propunerea de excludere a senatorului Sorin Roşca Stănescu din PNL, după ce acesta a alansat acuzaţii false la adresa preşedintelui Traian Băsescu. Conform statutului PNL, decizia de excludere adoptată de Biroului Politic Naţional urmează să fie supusă votului Delegaţiei Permanente a PNL. Votul Delegaţiei Permanente este mai degrabă o formalitate, acest for validând, în toate cazurile de până acum,  propunerile Biroului Politic.

Propunerea de excludere a lui Sorin Roşca Stănescu a fost făcută de preşedintele PNL, Crin Antonescu. "A fost dezbătută şi supusă votului solicitarea mea de excludere a senatorului Sorin Roşca Stănescu şi BPN, prin vot secret, a adoptat această propunere. Ea va fi înaintată Delegaţiei Permanente, parlamentarii partidului sunt excluşi în ultima fază de Delegaţia Permanentă, dar numai la propunerea BPN", a declarat Antonescu, la finalul şedinţei BPN a PNL. El a precizat că Delegaţia Permanentă va fi convocată "cât de curând". Liderul PNL a confirmat faptul că au fost colegi din conducerea partidului care au fost împotriva excluderii, pledând pentru o sancţiune blândă.

"Am rămas convins de argumentele mele, dar bineînţeles că au fost colegi care au considerat că nu s-ar impune o decizie precum cea pe care am propus-o. Oamenii...miloşi", a susţinut Antonescu. El a explicat că Sorin Roşca Stănescu a lansat acuzaţii false şi acest lucru este “inacceptabil”. Întrebat cum comenteză zvonul conform căruia Sorin Roşca Stănescu ar urma să se înscrie în PC, Crin Antonescu a reaplicat că nu l-ar deranja nici dacă senatorul ar fi preluat de PSD.

Explicaţiile senatorului

Sorin Roşca Stănescu i-a rugat pe colegii săi liberali, ca indiferent de rezultatul votului, să nu îl judece foarte aspru. "Le-am spus colegilor liberali că niciun senator nu poate verifica conturi bancare cu atât mai mult cu cât acele virări de bani sunt subiectul unei anchete care stă la Parchet din luna martie. Tăcerea Parchetului m-a determinat să dau crezarea documentelor FACIAS. Nu avem încă nicio anchetă făcută de Parchet, ci un simplu comunicat", şi-a justificat Sorin Roşca Stănescu comportamentul.

Sorin Roşca Stănescu a mai declarat că va susţine în continuare PNL şi pe Crin Antonescu.  "Este o înfrângere a mea faptul că nu se confirmă autenticitatea acestor documente, dar eu zic să aşteptăm să aflăm rezultatele anchetei. Atunci când ieşi pe piaţă cu foarte multe dezvăluiri şi când eşti incisiv, rişti să mai cazi şi în capcane. " a conchis Sorin Roşca Stănescu.

Sorin Roşca Stănescu i-a acuzat, recent, pe Traian Băsescu şi pe Theodor Stolojan că, în campania electorală din 2004,  au spălat şapte milioane de dolari. Preşedintele Traian Băsescu a dezminţit acuzaţiile şi l-a caracterizat pe Sorin Roşca Stănescu drept “un mincinos prost”. Parchetul General a infirmat vineri acuzaţiile şi a aratat că ordinele de plată prezentate de Roşca Stănescu sunt false.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite