Şedinţă comună a CJ Dâmboviţa şi Consiliul Raional Ştefan Vodă din Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a anunţat, marţi, că intenţionează ca, în toamnă, să fie organizată o şedinţă comună a forului judeţean cu a celui raional Ştefan Vodă din Republica Moldova.

Şedinţa ar urma să aibă loc în Republica Moldova, în septembrie sau octombrie anul acesta. Cele două consilii, cel din Dâmboviţa şi cel din Raionul Ştefan Vodă, au un protocol de înfrăţire. 

''Vreau să organizăm o şedinţă comună a Consiliului Judeţean Dâmboviţa cu a consiliului raional din Ştefan Vodă şi vreau să îi propun preşedintelui consiliului raional Ştefan Vodă să trimită aici, la Consiliul Judeţean Dâmboviţa, şapte-opt, zece funcţionari, cât consideră necesar, pentru a fi puşi în temă cu scrierea de proiecte europene. Ei nu au niciun fel de experienţă pe acest subiect, noi avem experienţă şi pozitivă şi negativă, în orice caz putem să îi îndrumăm de la accesarea fondurilor de preaderare, cum a fost ISPA la noi, până când vor intra în Uniunea Europeană şi îi vom ajuta să scrie proiecte europene mai elaborate decât cele de pe fondurile de preaderare'', a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu. 

Acesta a subliniat importanţa sprijinirii Republicii Moldova cu acţiuni concrete. ''Cred că trebuie să facem cu toţii un demers de sprijinire a Republicii Moldova foarte concret. Cred că lucrul acesta e cu atât mai important cu cât în 2018 vom aniversa 100 de ani de la crearea Statului naţional unitar Român'', a afirmat Ţuţuianu. 

În această vară, elevi din Raionul Ştefan Vodă vor veni în tabără în judeţul Dâmboviţa, iar copii instituţionalizaţi din Dâmboviţa se vor duce în Republica Moldova. 

''În perioada 27 iulie - 6 august vom avea, la Tabăra Căprioara, 25 de copii din Republica Moldova, pe protocolul nostru de înfrăţire cu Raionul Ştefan Vodă. Este un lucru important continuarea colaborării. Vor merge şi din judeţul Dâmboviţa, în luna august, într-o tabără la Ştefan Vodă tot 25 de copii de la Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului'', a declarat preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu. 

Acesta a mai spus că va avea o întâlnire cu preşedintele Raionului Ştefan Vodă, care vine în judeţul Dâmboviţa în perioada respectivă. 

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite