Seceta de anul trecut şi îngheţul din ultima perioadă afectează merii: „nu s-a putut face diferenţierea mugurilor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lipsa ploilor din toamnă şi a zăpezilor din iarnă vor crea mari probleme în pomicultură. Agricultorii de pe Valea Dâmboviţei stau cu frica în sân şi spun că plantaţiile, care au înmugurit, ar putea afectate de frigul din ultima perioadă.

Pomicultorii de pe Valea Dâmboviţei spun că pomii au destule flori acum dar seceta i-a afectat destul de tare. Asta înseamnă că producţia va fi mult mai mică decât anul trecut, iar dacă nu va ploua suficient, e posibil să se înjumătăţească.

Imagine indisponibilă

„La momentul acesta, planţiile de pomi frcutiferi sunt în grafic, să spun aşa. La fel şi lucrările. Problema ar fi cu acest început de secetă. Rod în pomi există şi este şi încărcătură normală. Seceta a afectat, totuşi, producţia de anul acesta, pentru că pomii neavând suficientă apă în toamnă nu s-a putut face diferenţierea mugurilor, un proces care are loc pe peioada de repaos. Apa a lisit pe toată această perioadă şi diferenţierea acesta s-a făcut la un nivel minim” Claudiu Popa, viceprimarul comunei Voineşti.

Specialiştii vorbeau în toamna trecută de o secetă profundă, care a măcinat culturile din sudul ţării. Din cauză că nu a mai plouat de câteva luni, cerealele, pentru care agricultorii au trudit mult în primăvară, s-au uscat.   

Imagine indisponibilă
Târgovişte


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri