Scandal într-o primărie din județul Gorj. Cetățenii au intrat peste aleși

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-o primărie din județul Gorj localnicii au intrat peste aleși după ce comuna din care aceștia fac parte a rămas fără buget. Totul a pornit de la un scandal în Consiliul local în ceea ce privește bugetul local.

FOTO Digi24
FOTO Digi24

Oamenii, afectați de faptul că au rămas fără burse pentru copii sau indemnizații pentru însoțitorii persoanelor cu handicap, au ales să își facă singuri dreptate. Așadar, aceștia au mers peste autoritățile locale, chiar în timpul ședinței, pentru a pune capăt disputei dintre consilieri. 

Comuna Jupînești, din județul Gorj, a rămas fără buget deoarece niciun consilier local nu a fost de acord cu noul îndrumător personal angajat de primar. Astfel, ședintele consiliului local au ajuns să aibă loc în prezența poliției și a jandarmeriei, din cauza intrigilor în ceea ce privește votul asupra bugetului local, relatează Digi24.

 "Rușine să vă fie! Rușine! Rușine să vă fie!", au strigat localnicii revoltați de modul în care gestionează consilierii locali situația. 

Autoritățile din Jupînești au avut termen până la finalul lunii februarie să voteze bugetul, însă nu au făcut acest lucru. Legat de ocuparea postului de îndrumător personal, prefectura i-a dat dreptate primarului.

„Hotărârea nu este legală motivat de faptul că membri ai consiliului local și-au depășit atribuțiile și au aprobat desființarea din organigramă și din statul de funcții a unui post asupra căruia se putea iniția o propunere în acest sens doar de către primar.”, afirmă prefectura. 

Primarul Ionuț Gîrniceanu a declarat că problema consilierilor este că au orgolii politice, altfel nu își explică decizia acestora de a lăsa comuna fără buget. 

"Asta este problema. Au orgolii politice. Altfel, nu văd o altă explicație.", a declarat primarul comunei Jupînești. 

Până la urmă bugetul local a fost votat, doar de 6 din cei 11 consilieri. 

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite