“România Mare, un vis devenit realitate”, eveniment dedicat Centenarului, la Muzeul de Istorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vineri, 26 octombrie  2018, începând cu ora 09.00, la Muzeul de Istorie va avea loc un eveniment dedicat Zilei Naţionale a României - 1 Decembrie.

Evenimentul este organizat de  Colegiul Naţional “Constantin Cantacuzino” – Târgovişte, în parteneriat cu  Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească”, Consiliul Judeţean Dâmboviţa, Universitatea Valahia din Târgovişte, Societatea de Ştiinţe Istorice din România - Filiala Dâmboviţa, şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa. 

„În prima parte a zilei se va organiza un concurs dedicat semnificaţiei zilei de 1 Decembrie 1918. Acesta presupune participarea echipajelor provenite din unităţile liceale din judeţul Dâmboviţa. Echipajele alcătuite din câte patru elevi vor răspunde întrebărilor ce vizează teme de istorie precum Războiul pentru întregirea naţională şi Marea Unire din 1918. În cea de-a doua parte a activităţii cadrele didactice şi elevii vor participa la sesiunea de comunicări ştiinţifice găzduită, începând cu ora 11, de Universitatea Valahia din Târgovişte. Tot aici, concursul pentru elevi se va încheia la ora 13 cu premierea participanţilor şi a câştigătorilor, Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” contribuind şi în acest an substanţial la recompensarea elevilor”, se arată într-un comunicat al Curţii Domeneşti.

Sunt înscrise în concurs opt echipaje din Municipiul Târgovişte şi oraşul Găeşti, coordonate de profesorii de istorie de la clasă. 

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite