Rezultate Alegeri Locale Dâmboviţa. PSD câştigă 68 de primării din 89. Lista localităţilor în care primarii au fost reconfirmaţi în funcţie

0
0
PSD câştigă 68 de primării din 89
PSD câştigă 68 de primării din 89

Potrivit informaţiilor venite pe surse, din interiorul partidelor, PSD Dâmboviţa a reuşit să obţină 68 de mandate din 89 posibile la Alegerile Locale 2016. De cealaltă parte, PNL a câştigat 19 primării, iar ALDE şi UNPR câte un mandat.

PSD a câştigat 68 de primării. Este vorba de Târgovişte, Moreni, Pucioasa, Fieni, Bărbuleţu, Bilciureşti, Braniştea, Brăneşti, Brezoaele, Buciumeni, Bucşani, Cândeşti, Ciocăneşti, Cobia, Cojasca, Comişani, Conţeşti, Corbii Mari, Cornăţelu, Corneşti, Costeştii din Vale, Dobra, Doiceşti, Dragodana, Dragomireşti, Gura Foii, Gura Ocniţei, Gura Şuţii, I.L. Caragiale, Iedera, Ludeşti, Lunguleţu, Malu cu Flori, Măneşti, Moroeni, Morteni, Niculeşti, Nucet, Ocniţa, Odobeşti, Perşinari, Pietrari, Pietroşiţa, Poiana, Potlogi, Produleşti, Raciu, Răscăeţi, Râu Alb, Răzvad, Runcu, Sălcioara, Şelaru, Slobozia Moară, Şotânga, Tărtăşeşti, Tătărani, Ulieşti, Văcăreşti, Valea Lungă, Valea Mare, Văleni, Vişina, Vişineşti, Voineşti şi Vulcana Pandele. 

Acestora li se adaugă locallităţile Aninoasa şi Vulcana Băi, unde primarii au candidat ca independenţi dar au avut susţinerea PSD.

De asemenea, PNL a câştigat 19 primării. Este vorba de Găeşti, Răcari, Titu, Băleni, Bezdead, Butimanu, Crângurile, Dărmăneşti, Finta, Glodeni, Lucieni, Mogoşani, Moţăieni, Petreşti, Pucheni, Ulieşti, Ulmi, Vârfuri, Vlădeni.

UNPR a câştigat la Crevedia iar ALDE a câştigat la Hulubeşti.

Victorie anunţată pe Facebook la Târgovişte

Candidatul PSD pentru Primăria Târgovişte, Cristian Stan, şi-a anunţat victoria pe Facebook, după numărătoarea voturilor din fiecare secţie.

"Victorieee! Multumesc targovistenilor pentru incredere", a scris Stan.

image

Potrivit unor surse din interiorul PSD, contracandidatul lui Stan, Ciprian Prisăcaru (PNL) a câştigat într-o singură secţie, la diferenţă de un vot.

PSD a mai câştigat alegerile pentru funcţia de primar în Moreni, prin Constantin Dinu, la Pucioasa prin Ana Constantin şi la Fieni, prin Iulian Tătulescu.

PNL a câştigat prin Traian Niculae la Titu, Grigore Gheorghe la Găeşti şi prin Marius Caraveţenu la Răcari.

Premieră pentru România

La nivelul judeţului Dâmboviţa au fost deschise 432 de secţii de votare pentru un număr de 432.413 de alegători cu drept de vot şi cărţi de identitate valabile, în timp ce pe listele complementare sunt înscrişi 268 de dâmboviţeni. În Târgovişte sunt amenajate 65 de secţii de votare, iar numărul total al votanţilor este  78.032.

Pentru prima dată în România, la alegerile locale de duminică, 5 iunie, a fost folosit un sistem informatic care va depista în mai puţin de o secundă dacă aţi mai votat şi în altă parte, dacă aveţi drepturi electorale şi dacă sunteţi în secţia de votare de domiciliu. 

Programul a fost realizat de specialiştii de la Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS), împreună cu AEP şi Institutul Naţional de Statistică (INS).

Târgovişte


Ultimele știri
Cele mai citite