Reprezentanţii Băncii Mondiale, discuţii la Consiliul Judeţean Dâmboviţa despre dezvoltarea judeţului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Discuţiile au fost benefice şi constructive pentru consolidarea potenţialului pe care Judeţul Dâmboviţa îl are la nivel naţional în spectrul dezvoltării multilaterale a regiunii
Discuţiile au fost benefice şi constructive pentru consolidarea potenţialului pe care Judeţul Dâmboviţa îl are la nivel naţional în spectrul dezvoltării multilaterale a regiunii

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, a participat la o întâlnire de lucru cu reprezentanţii Băncii Mondiale cu privire la dezvoltarea urbană şi regională a Judeţului Dâmboviţa. Judeţul Dâmboviţa are cel mai mare potenţial de dezvoltare din România, potrivit reprezentanţilor Băncii.

Dezbaterea a vizat identificarea posibilităţilor menite să armonizeze transpunerea nevoilor de dezvoltare a judeţului în obiective reale de investiţii în varii domenii de interes local, care să deservească soluţionării principalelor probleme economice sau sociale înregistrate la nivelul judeţului.

"Discuţiile au fost benefice şi constructive pentru consolidarea potenţialului pe care Judeţul Dâmboviţa îl are la nivel naţional în spectrul dezvoltării multilaterale a regiunii, preşedintele Alexandru Oprea arătându-şi întreaga deschidere, preocupare şi receptivitate pentru susţinerea tuturor iniţiativelor, recomandărilor şi proiectelor care să favorizeze dezvoltarea Judeţului Dâmboviţa", se arată într-un comunicat al CJ Dâmboviţa.

intalnire cjd banca mondiala

Totodată, preşedintele Alexandru Oprea a precizat că Judeţul Dâmboviţa are ca priorităţi atât investiţiile majore în domeniul infrastructurii rutiere – privite ca factori esenţiali pentru deschiderea judeţului către investitori şi agenţi economici importanţi, cât şi crearea de locuri de muncă, urmare a stabilirii acestor factori în regiune.

Există interes şi pentru proiectele de dezvoltare din domeniul infrastructurii educaţionale, turistice, sociale sau a celei de apă şi canal.

La întâlnire, Banca Mondială a fost reprezentată de domnii Marcel Heroiu şi Marius Cristea, în calitate de specialişti seniori în dezvoltare urbană şi regională. Din partea Consiliului Judeţean Dâmboviţa au mai participat reprezentanţi ai aparatului de specialitate din cadrul departamentelor Achiziţii Publice, Juridic, Fonduri Europene, Urbanism, Infrastructură şi Dezvoltare Locală. 

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite