Record de vizitatori la Peştera Ialomiţei, în două luni de la redeschidere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autorităţile sperau ca, la momentul de început al proiectului, la Peştera Ialomiţei să vină aproximativ 4000 de turişti, iar numărul acesta să crească la aproape 7.000 în primii zece ani de la finalizarea implementării proiectului
Autorităţile sperau ca, la momentul de început al proiectului, la Peştera Ialomiţei să vină aproximativ 4000 de turişti, iar numărul acesta să crească la aproape 7.000 în primii zece ani de la finalizarea implementării proiectului

Peste 52.000 de turişti au ales să viziteze peştera din Munţii Bucegi, fiind ca un magnet pentru turişti. Aceasta a fost cuprinsă într-un amplu program de reabilitare, care a vizat modernizarea căilor de acces, înlocuirea podeţelor şi a scărilor interioare, a instalaţiei electrice, instalarea de sisteme de supraveghere video şi amenajarea unui nou punct de informare turistică.

La sediul Consiliului Judeţean Dâmboviţa a avut loc conferinţa de închidere a proiectului în valoare totală de aproape 6,5 milioane de lei.   

"Ne bucurăm că Peştera Ialomiţei este un obiectiv care prinde la public. Este un obiectiv de interes naţional şi a fost făcut bine de către constructor. Prin acest proiect am angajat şi trei persoane şi sperăm să mai angajăm alte trei", a spus Marin Antonescu, vicepreşedintele CJ Dâmboviţa.

Aşteptările Consiliului Judeţean au fost cu mult depăşite. Autorităţile sperau ca, la momentul de început al proiectului, la Peştera Ialomiţei să vină aproximativ 4000 de turişti, iar numărul acesta să crească la aproape 7.000 în primii zece ani de la finalizarea implementării proiectului, dar au avut parte de o mare surpriză.

pestera ialomitei

Proiectul are o valoare totală de 6.415.828, 68 lei, din care 4.665.725,12 lei – finanţare nerambursabilă de la Fondul European de Dezvoltare Regională şi buget naţional, iar 517.413,88 lei – finanţare din partea Consiliului Judeţean Dâmboviţa. Proiectul presupune modernizarea aleii de acces pietonal care asigură legătura între drumul existent şi Peştera Ialomiţei, pe o lungime de 188,10 m şi cu lăţimea de 2,50 – 3,00 m, refacerea căilor de acces în peşteră şi înlocuirea podeţelor şi scărilor interioare, astfel încât lungimea traseului vizitabil va fi de 435 m, refacerea instalaţiilor electrice, amenajarea unui punct nou de informare turistică şi taxare care îl va înlocui pe cel vechi şi modernizarea platformei exterioare (la intrarea pe traseul vizitabil).

Peştera a fost dotată şi cu echipamente de sonorizare şi de proiecţie pentru desfăşurarea unor evenimente precum slujbe religioase sau spectacole, sistem de supraveghere video, filme documentare pentru informarea vizitatorilor, dar şi bănci de odihnă, pubele ecologice şi altele.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite