Reacţia PSD Dâmboviţa, după ce un primar a semnat petiţia „Fără penali“. Ţuţuianu: „Este un lucru inacceptabil“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PSD Dâmboviţa a luat act de gestul primarului oraşului Pucioasa, Constantin Ana, care a semnat iniţiativa „Fără penali în funcţiii publice”, şi transmite, printr-un comunicat de presă, că „Gestul său este unul de natură a crea confuzie în interiorul partidului şi electoratului Partidului Social Democrat, lucru pe care îl considerăm inacceptabil”.

Senatorul Adrian Ţuţuianu, şeful PSD Dâmboviţa, consideră că gestul primarului Constantin Ana poate crea confuzie în interiorul partidului. 

„Poziţia sa nu reprezintă poziţia Organizaţiei Judeţene Dâmboviţa a Partidului Social Democrat, care nu girează acţiunile politice ale adversarilor săi. PSD Dâmboviţa rămâne consecvent actelor normative adoptate în sesiunea parlamentară încheiată recent, prin care s-au adus modificări legislaţiei privind organizarea şi funcţionarea sistemului judiciar, Codului penal şi Codului de procedură penală. Condiţiile de acces în funcţii publice şi de demnitate publică sunt reglementate de lege, noţiunea de „penal” nefiind statuată juridic. Ea este folosită agresiv doar ca un pretext de discreditare a Partidului Social Democrat, coaliţiei de guvernare şi a liderilor săi. Reafirmăm, în acord cu reglementarea constituţională şi europeană, faptul că nicio persoană nu este vinovată atâta timp cât nu a fost condamnată definitiv printr-o hotărâre judecătorească (a se vedea şi Directiva europeană 343/2016 privind prezumţia de nevinovăţie, transpusă recent în legislaţia internă prin proiectele de modificare a Codului penal şi Codului de procedură penală)”, a precizat Adrian Ţuţuianu, într-un comunicat remis de PSD Dâmboviţa.

Şeful PSD a mai precizat că acţiunea primarului din Pucioasa va fi analizată, pentru că a creat confuzie în interiorul partidului, lucru „inacceptabil”.

„Acţiunea domnului Ana Constantin, precum şi declaraţiile din jurul acesteia, vor face obiectul analizei în forurile statutare de conducere ale partidului în perioada imediat următoare. Gestul său este unul de natură a crea confuzie în interiorul partidului şi electoratului Partidului Social Democrat, lucru pe care îl considerăm inacceptabil”, a mai spus Ţuţuianu.

Edilul nu doar că a semnat fără nicio emoţie petiţia, dar i-a îndemnat şi pe alţi colegi de partid să facă acelaşi lucru.

Imagine indisponibilă

"Este o acţiune firească de a sprijni orice acţiune cetăţeanască. Trăim într-o lume prea dezbinată şi a fost un gest de bun-simţ din parte mea, cred. Suntem oameni normali şi noi, cei din PSD, şi vrem să fim trataţi ca atare. Odată ce am făcut acest gest vreau să fiu urmat şi de alţi colegi de-ai mei de partid. Ce nu s-a spus e că discuţia cu acei tineri a fost mult mai amplă şi i-am întrebat dacă ştiu cu ce se ocupă paramentarii lor de Dâmboviţa, pentru că sunt total absenţi şi nu e normal să nu te uiţi în propria ogradă când îi critici pe toţi. Toţi membrii care au venit la mine erau USR. E un gest de normalitate şi îi îndemn pe toţi să realizeze că nu există oameni buni şi oameni răi, că PSD-itşii nu sunt altfel de oameni”, a spus Ana. 

TârgoviştePartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite